Realny wymiar CSR - w Gdyni porozmawiają o nim eksperci

09.06.2023, 14:07aktualizacja: 09.06.2023, 16:24

Forum Wizja Rozwoju
Korzyści dla firm z angażowania się w CSR - to temat jednego z 49 paneli dyskusyjnych, jakie będą miały miejsce podczas gdyńskiego Forum Wizja Rozwoju. Jak realizowany jest CSR, jakie są korzyści społeczne z niego płynące i co zyskują firmy, które wykazują się odpowiedzialnością społeczną?

Zaangażowanie w CSR nie tylko wpływa rozwój społeczeństwa, jego kondycję i integrację, ale także zwiększa poczucie wzajemnej więzi i kształtuje relacje międzyludzkie. O odpowiedzialności biznesu warto zatem dyskutować.

Forum Wizja Rozwoju jest odpowiedzią na potrzebę stworzenia płaszczyzny wymiany myśli i poglądów dla ludzi ze świata biznesu, polityki, nauki, ale przede wszystkim dla wszystkich, którzy zainteresowani są kwestiami gospodarczymi i ich wpływem na polskie społeczeństwo. Inicjatywa zorganizowania takiego wydarzenia powstała w odpowiedzi na wyzwania i problemy, przed jakimi stoi dziś cały świat.

„Forum Wizja Rozwoju to wartościowe wydarzenie, które jest źródłem inspiracji do podejmowania kolejnych wyzwań kształtujących polską gospodarkę. W Totalizatorze Sportowym bardzo odpowiedzialnie podchodzimy do wymiany wiedzy, gdyż jako największy mecenas sportu i kultury w naszym kraju chcemy aktywizować polskie społeczeństwo na wielu płaszczyznach. Jestem przekonany, że dziś, zwłaszcza ze względu na obecną sytuację międzynarodową, potrzebne są plany pozwalające wzmocnić nasz kraj i zintegrować jego społeczeństwo - mówi Olgierd Cieślik, prezes zarządu Totalizatora Sportowego.

Patronat honorowy nad VI Forum Wizja Rozwoju objął Premier RP Mateusz Morawiecki. Partnerem strategicznym wydarzenia jest Bank Gospodarstwa Krajowego oraz ENERGA S.A. Grupa Orlen. Partnerami głównymi są: Totalizator Sportowy Sp. z o.o., Operator Gazociągów Przesyłowych GAZ-SYSTEM S.A. oraz ORLEN Unipetrol RPA s.r.o. Partnerem+ jest Agencja Rozwoju Przemysłu S.A., Polskie Koleje Państwowe S.A., Polski Fundusz Rozwoju S.A., Węglokoks S.A. oraz Polskie Elektrownie Jądrowe Sp. z o o. Partnerami są: KGHM Polska Miedź S.A., Polski Holding Nieruchomości S.A., NASK, PERN S.A., PKO Bank Polski, Giełda Papierów Wartościowych S.A., Zarząd Morskiego Portu Gdańsk S.A., Rzecznik Finansowy, POLREGIO S.A., Zarząd Morskiego Portu Gdynia S.A., Świętokrzyska Grupa Przemysłowa INDUSTRIA S.A., Instytut Finansów, Polskie Sieci Elektroenergetyczne S.A., Polska Agencja Inwestycji i Handlu S.A., HOTEL SOPOT. Mikro partnerami są: Poczta Polska S.A., Centralny Port Komunikacyjny sp. z o.o. oraz Kostrzyńsko-Słubicka Specjalna Strefa Ekonomiczna S.A.

W partnerstwo merytoryczne nad Forum Wizja Rozwoju włączyły się m.in.: Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej, Ministerstwo Infrastruktury oraz Komitet ds. Pożytku Publicznego.

Więcej informacji na https://wizjarozwoju.pl/.

Źródło informacji: Forum Wizja Rozwoju

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE