Rekordowe zainteresowanie biznesu VIII Europejskim Kongresem Gospodarczym w Katowicach

26.04.2016, 16:40aktualizacja: 26.04.2016, 16:40

EEC 2015
VIII Europejski Kongres Gospodarczy w Katowicach (European Economic Congress - EEC, 18-20 maja 2016 r.) to trzy dni debat, sesji, imprez towarzyszących, European Start-up Days - spotkanie łączące start-upy i korporacje, kontynuacja projektu EEC - Liderzy Przyszłości oraz przegląd stosunków gospodarczych Europy i Polski z Afryką, krajami Półwyspu Arabskiego, Indiami, Chinami i - po raz pierwszy w historii wydarzenia - z Japonią.

"Nie czekając na ostatnie dni rejestracji, już ponad pięć tysięcy osób zgłosiło chęć udziału w zbliżającym się Europejskim Kongresie Gospodarczym w Katowicach. Rosnące zainteresowanie przedsiębiorców, dla których od ośmiu lat organizujemy największą konferencję biznesową Europy Centralnej, utwierdza nas w przekonaniu o potrzebie merytorycznej, corocznej debaty o najważniejszych gospodarczych kwestiach" - zapowiada Wojciech Kuśpik, inicjator EEC, prezes Grupy PTWP.

Udział w EEC potwierdzili kolejni goście m.in. Turki Abdul Aziz Abduldayem, prezes Abeer Al-Ghada (AG Group); Peder Andreasen, prezes, CEO Energinet.dk; Marcin Chludziński, prezes ARP; Tomáš Čoček, sekretarz stanu, Ministerstwo Transportu Czech; Giles Dickson, CEO European Wind Energy Association; Valdis Dombrovskis, wiceprzewodniczący Komisji Europejskiej, były premier Łotwy; Carlos Haertel, prezes GE w Niemczech i Austrii, dyrektor Centrum GE R&D w Monachium; Marek Jakubiak, poseł na Sejm RP, prezes Browary Regionalne Jakubiak; Annette Kroeber-Riel, Director of Public Policy & Government Relations DACH & CEE Google; Krzysztof Kwiatkowski, prezes NIK; Dariusz Marzec, prezes Ekstraklasy; Luuk von Meijenfeldt, Head of Transportation Finance, ING Group Vice President Transportation Finance; Jaroslav Neverovič, były minister energii Litwy; Janina Ochojska, prezes PAH; Micheil Saakaszwili, burmistrz Odessy, były prezydent Gruzji; Konrad Szymański, sekretarz stanu ds. europejskich MSZ; Serhij Taruta, ukraiński przedsiębiorca, właściciel Gdańsk Shipyard Group, przewodniczący Donieckiej Obwodowej Administracji Państwowej w roku 2014; Grzegorz Tobiszowski, sekretarz stanu, pełnomocnik rządu ds. restrukturyzacji górnictwa węgla kamiennego, Ministerstwo Energii.

Podstawowy udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Obowiązuje rejestracja: https://konto.ptwp.pl/eec/pl/

Akredytacje prasowe (do 10 maja): https://konto.ptwp.pl/eec/pl/media.html

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE