RESBUD SE (29/2019) Informacja dla akcjonariuszy dotycząca przebiegu i zakończenia Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia zwołanego na dzień 31 maja 2019 roku. Notice to shareholders concerning the conduct and end of the Extraordinary General Meeting convene

18.06.2019, 22:41aktualizacja: 18.06.2019, 22:41

Raport bieżący 29/2019

[English version below Polish ]

Zarząd Resbud SE z siedzibą w Tallinie informuje, że w dniu 18 czerwca 2019 roku odbyło się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie zwołane w dniu 9 maja 2019 roku na dzień 31 maja 2019 roku, kontynuowane po dwóch przerwach. Informacja na temat zwołania, przerw oraz kontynuowania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia została opublikowana na stronie internetowej emitenta oraz w raportach bieżących numer 21/2019 z dnia 9 maja 2019 roku, 25/2019 z dnia 31 maja 2019 roku i 28/2019 z dnia 14 czerwca 2019 roku.

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie odbyło się po przerwie w dniu 18 czerwca 2019 roku o godzinie 11:00 CEST przy ul. Stanisława Konarskiego 54/6, Kraków, Polska.

Podczas obrad NWZ powzięte zostały trzy uchwały w przedmiocie wyboru członków Rady Nadzorczej. Na podstawie uchwał z dnia 18 czerwca 2019 roku powołano w skład Rady Nadzorczej następujące osoby: Anna Jomets, Andrei Prakopchyk oraz Alexey Petrov. Wszyscy członkowie Rady Nadzorczej zostali powołani na kadencje wynosząca 5 lat. Każdemu z członków Rady Nadzorczej zostało przyznane wynagrodzenie w wysokości 5.000 Euro rocznie. Po dokonaniu wyboru Rady Nadzorczej obrady NWZ zostały zakończone, ze względu na wyczerpanie porządku obrad.

Za powyższymi uchwałami oddano na każdą z uchwał: 4.290.000 głosów, tj. 100% głosów reprezentowanych na NWZ.

Przeciwko uchwałom oddano: 0 głosów, tj. 0% głosów reprezentowanych na NWZ

Wstrzymało się: 0 głosów, tj. 0% głosów reprezentowanych na NWZ

Nie głosowało: 0 głosów, tj. 0 % głosów reprezentowanych na NWZ

Na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu w dniu 18 czerwca 2019 roku obecny był jeden akcjonariusz AP ENERGOBAU OÜ z siedzibą w Tallinie, posiadający 4.290.000 akcji, stanowiących 33 % głosów na walnym zgromadzeniu emitenta.

[English version]

legal basis - art. 17 MAR

The Management Board of Resbud SE, with registered seat in Tallinn, informs that on 18 June 2019 the Extraordinary General Meeting convened on 9 May 2019 at 31 May 2019 was held after two breaks. Information on the convening, breaks and continuation of the Extraordinary General Meeting was published on the issuer's website and in the current reports number 21/2019 of 9 May 2019, 25/2019 of 31 May 2019 and 28/2019 of 14 June 2019.

The Extraordinary General Meeting was held after the break on June 18, 2019 at 11:00 CEST at ul. Stanisława Konarskiego 54/6, Kraków, Poland.

During the EGM deliberations, three resolutions on the election of the members of the Supervisory Board were adopted. On the basis of the resolutions of 18 June 2019, the following persons were elected as the Supervisory Board members: Anna Jomets, Andrei Prakopchyk and Alexey Petrov. All members of the Supervisory Board have been elected for a term of office 5 years. Each member of the Supervisory Board was granted a salary of 5.000 Euro per year. After the election of the Supervisory Board, the EGM deliberations were ended, due to completion of the agenda.

Each of the above resolutions were adopted:

In favour: 4.290.000 votes, i.e. 100% of the votes represented at the EGM

Against: 0 votes, i.e. 0% of the votes represented at the EGM

Abstained: 0 votes, i.e. 0% of the votes represented at the EGM

Not voted: 0 votes, i.e. 0% of the votes represented at the EGM

At the Extraordinary General Meeting on 18 June 2019, a single shareholder was present - AP ENERGOBAU OÜ, based in Tallinn, holding a 4.290.000 of shares, representing 33% of the vote at the general meeting of the issuer.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz