RESBUD SE (38/2019) Informacja dla akcjonariuszy dotycząca przebiegu Walnego Zgromadzenia zwołanego na dzień 24 września 2019 roku. Notice to shareholders concerning the conduct of the General Meeting convened on 24 September 2019.

24.09.2019, 16:58aktualizacja: 24.09.2019, 16:58

Raport bieżący 38/2019

[English version below Polish ]

Zarząd Resbud SE z siedzibą w Tallinie informuje, że w dniu 24 września 2019 roku odbyło się Zwyczajne Walne Zgromadzenie w siedzibie spółki, zwołane w dniu 2 września 2019 roku. Informacja na temat zwołania Walnego Zgromadzenia została opublikowana na stronie internetowej emitenta oraz w raporcie bieżącym numer 37/2019 z dnia 2 września 2019 roku.

Podczas Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia odbytego w dniu dzisiejszym zostały podjęte dwie uchwały, zgodnie z rekomendacjami Zarządu oraz Rady Nadzorczej Resbud SE. Pierwsza w przedmiocie zatwierdzenia sprawozdania finansowego za 2018 roku oraz druga dotycząca zatwierdzenia zysku w kwocie 89.083,27 EUR oraz przeznaczenia go na kapitał rezerwowy spółki. Obie uchwały zostały powzięte jednomyślnie. Za uchwałami oddano 4.290.000 głosów.

Na Walnym Zgromadzeniu obecny był tylko jeden akcjonariusz - AP ENERGOBAU OÜ z siedzibą w Tallinie, posiadający 4.290.000 akcji, stanowiących 33,00% udziału w kapitale zakładowym. Zgodnie z przepisami estońskiego kodeksu handlowego tj. § 296 w. zw. z §297 (1) i (2), Walne Zgromadzenie jest ważne, jeżeli obecni są akcjonariusze reprezentujący co najmniej 50 % głosów. Jeżeli na Walnym Zgromadzeniu nie było kworum, to Zarząd jest upoważniony do zwołania drugiego Walnego Zgromadzenia z takim samym porządkiem obrad. Kolejne Walne Zgromadzenie jest ważne bez względu na ilość reprezentowanych głosów. Walne Zgromadzenie odbyte w dniu dzisiejszym było drugim Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniem zwołanym przez Resbud SE. Pierwsze zgromadzenie odbyło się 12 sierpnia 2019 roku, o czym emitent informował w raporcie bieżącym numer 35/2019 z dnia 12 sierpnia 2019 roku. Ze względu na brak kworum w dniu 12 sierpnia 2019 roku nie można było podjąć uchwał. W tym stanie rzeczy drugie Zwyczajne Walne Zgromadzenie zwołane na dzień 24 września 2019 roku było uprawnione do podjęcia ważnych uchwał.

[English version]

legal basis - art. 17 MAR

The Management Board of Resbud SE, registered seat in Tallinn, informs that on 24 September 2019 the General Meeting convened on 2 September 2019 was held in company's registered office. Information on the convening of the General Meeting was published on the issuer's website and in the current report number 37/2019 of 2 September 2019.

During the Annual General Meeting, two resolutions were taken in accordance with the recommendations of the Management Board and the Supervisory Board of Resbud SE. The first concerning approval of the financial statement for 2018 and the second concerning the approval of a profit of 89.083, 27 EUR and its distribution to the reserve capital of the company. Both resolutions were taken unanimously. 4.290.000 votes were given for adopting the resolutions.

At the General Meeting only one Shareholder was present - AP ENERGOBAU OÜ seated in Tallinn, who holds 4.290.000 shares, representing 33,00% of the share capital. According to the Estonian Commercial Code, ie. § 296 of § 297 (1) and (2), the general meeting is valid if shareholders representing at least 50% of the votes are present. If there was no quorum at the general meeting, the Management Board is entitled to convening the second general meeting with the same agenda. The next general meeting is competent to adopt resolutions regardless of the votes represented at the meeting. The General Meeting which took place today was the second Annual General Meeting convened by the Resbud SE. The first meeting took place on 12 August 2019, as the issuer informed in the current report number 35/2019 of 12 August 2019. Due to the lack of quorum on 12 August 2019, resolutions could not be adopted. In such circumstances, the second Annual General Meeting convened on 24 September 2019 was competent to adopt resolutions.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz