RITS Professional Services preferowanym dostawcą usług cyfrowych BSH w Polsce

03.10.2023, 08:00aktualizacja: 03.10.2023, 08:00

RITS Professional Services/ Łukasz Kośnik (CEO) i Ewa Lacombe (Business Unit Director)
Budowanie i pielęgnowanie relacji biznesowych jest jednym z priorytetów RITS Professional Services, który daje solidne podstawy do mocnej pozycji na rynku usług outsourcingu usług IT. Owocem takiego podejścia jest wybór RITS Professional Services na Preferowanego Dostawcę w zakresie usług cyfrowych przez BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o.

Współpraca RITS Professional Services z BSH rozpoczęła się w 2019 roku. Od tego czasu projekty informatyczne producenta sprzętu gospodarstwa domowego aktywnie wspierają specjaliści IT RITS Professional Services, a od marca 2023 r. RITS Professional Services jest także Preferowanym Dostawcą w zakresie usług cyfrowych dla BSH. Co zdecydowało o tym wyborze?

RITS Professional Services jest dostawcą usług IT dla obszaru Global Digital Services dla firmy BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego. Współpraca koncentruje się na dostarczaniu specjalistów z branży IT, którzy realizują usługi według specyfikacji i wymagań BSH w różnorodnych obszarach technologicznych. RITS Professional Services jako dostawca usług IT sprawnie reaguje na pojawiające się potrzeby w BSH. Oferty składane przez RITS Professional Services odpowiadają wymaganiom formułowanym przez nasze działy biznesowe a konsultanci RITS Professional Services świadczą usługi zgodnie ze złożonym zamówieniem” - mówi Tomasz Czwarno, Shape Owner Shape Enterprise - REU, Deputy of Head of GDS Poland BSH.

„Od początku współpracy z BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego kilkudziesięciu naszych specjalistów realizowało różnorodne projekty informatyczne w międzynarodowych zespołach BSH podkreślając, jak cennym doświadczeniem jest ta współpraca. Konsultanci, analitycy, deweloperzy, scrum masterzy RITS Professional Services zostali docenieni możliwością uwzględnienia ich wyboru w pierwszej kolejności do końca marca przyszłego roku przy kolejnych, cyfrowych celach stojących przed BSH” - mówi odpowiedzialna za współpracę z klientem Ewa Lacombe, Business Unit Director RITS Professional Services.

„Skuteczność i efektywność regulują umowy, ale w naszych relacjach z klientami zawsze stawiamy na partnerstwo, które skutkuje współuczestnictwem w tworzeniu naszych usług. Dogłębnie analizujemy potrzeby w zakresie zapotrzebowania na profesjonalistów IT, których ponad 500 pracuje na sukcesy naszych klientów. Menedżerowie projektów, analitycy biznesowi, programiści, inżynierowie i testerzy są weryfikowani i dopasowywani przez naszych konsultantów do indywidualnych wymagań zarówno pod kątem kompetencji technicznych, jak i miękkich, by współpraca przebiegała sprawnie i w doskonałej atmosferze. Otwartość, zaangażowanie i odpowiedzialność to cechy, które cenimy po obu stronach kontraktu” - mówi Łukasz Kośnik, CEO RITS Professional Services.

RITS Professional Services aktywnie uczestniczy w procesach cyfryzacji największych marek niezależnie od sektora, w którym działają. Ponad sto przedsiębiorstw z Europy, Azji i Stanów Zjednoczonych, sprawdziło już skuteczność wykwalifikowanych specjalistów IT w oferowanych przez RITS Professional Services, trzech elastycznych modelach biznesowych: staff augmentation, team leasing czy managed services.

„Transformacja cyfrowa wymaga pracy tysięcy specjalistów IT, których znalezienie to codzienna praca RITS Professional Services. To oni później wdrażają, optymalizują procesy i usługi cyfrowe naszych klientów czy współtworzą dla nich zupełnie nowe, cyfrowe produkty, jak np. aplikacje dla sektora bankowego czy ochrony zdrowia. Bardzo cieszę się z partnerstwa, które zbudowaliśmy z tak cenioną na rynkach międzynarodowych marką, a patrząc na dynamiczny rozwój BSH w obszarze cyfrowym z przyjemnością będziemy wspierać go wiedzą naszych wykwalifikowanych profesjonalistów IT w osiąganiu ambitnych celów tworzenia spersonalizowanych funkcji cyfrowych, usług i treści” - dodaje Łukasz Kośnik.

RITS Professional Services Sp. z o.o. rozpoczęło działalność w 2014 roku jako startup. Dziś firma skupia ponad 500 specjalistów IT pracujących w trzech strefach czasowych świadcząc usługi outsourcingu w elastycznych modelach biznesowych takich jak staff augmentation, team leasing i managed services. Grono klientów RITS Professional Services obejmuje ponad 100 firm z całego świata (USA, UK, EU, Azja) mających potrzeby IT, niezależnie od branży, w której działają.

BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o. jest częścią międzynarodowego koncernu BSH Home Appliances Group. Firma oferuje na polskim rynku portfolio AGD marek Bosch, Siemens, Gaggenau. BSH posiada w Polsce sześć fabryk produkujących pralki, zmywarki, suszarki do ubrań, piekarniki, lodówki i małe AGD. BSH w Polsce to również centra usług wspólnych, które pracują na potrzeby BSH na całym świecie, w takich obszarach jak usługi informatyczne, księgowe, handel zagraniczny czy centralne zakupy nieprodukcyjne. BSH w Polsce rozwija też Centrum Badań i Rozwoju w Łodzi i w Rzeszowie oraz Centrum Kompetencyjne Digital & E-Commerce.

KONTAKT:

Magdalena Libiszewska