RUBICON PARTNERS SA (29/2016) Zmiana warunków emisji Obligacji Serii I

30.08.2016, 18:51aktualizacja: 30.08.2016, 18:51

Raport bieżący 29/2016

Zarząd RUBICON PARTNERS S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka"; "Emitent") w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 11/2016 z 12 kwietnia 2016 roku w sprawie emisji obligacji serii I, informuje, że w dniu 30 sierpnia 2016 roku odbyło się Zgromadzenie Obligatariuszy zwołane w trybie art. 66 Ustawy o Obligacjach z dnia 15 stycznia 2015 roku (Dz. U. 2015.238 z dnia 20.02.2015).

Zgromadzenie Obligatariuszy Uchwałą nr 1 z dnia 30 sierpnia 2016 roku dokonało zmiany warunków emisji obligacji serii I zarejestrowanych w depozycie papierów wartościowych i oznaczonych kodem PLNFI0500103 ("Obligacje") polegającej na zmianie terminu wypłaty odsetek za okres II, III i IV okres odsetkowy w taki sposób, że kwota odsetek od każdej obligacji naliczana będzie dla danego okresu odsetkowego i będzie płatna w Dniu Wykupu Obligacji tj. 14 kwietnia 2017 roku. Zmiana warunków emisji obligacji nastąpiła za zgodą Emitenta.

Pozostałe parametry emisji przekazane do publicznej wiadomości raportem bieżącym nr 11/2016; 14/2016 nie uległy zmianie.

Podstawa prawna: Art. 17 ust.1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE Tekst mający znaczenie dla EOG.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz