SARE SA (28/2018) Rejestracja połączenia spółek zależnych.

16.03.2018, 17:05aktualizacja: 16.03.2018, 17:05

Raport bieżący 28/2018

Zarząd Spółki SARE SA z siedzibą w Rybniku ("Emitent", "Spółka") w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 40/2017 z dnia 11.12.2017 r. informuje, iż w dniu dzisiejszym, tj. 16.03.2018 r. podjął informację z Centralnej Informacji Krajowego Rejestru Sądowego, o której mowa w art. 4 ust. 1 w zw. z ust. 4a ustawy z dnia 20 sierpnia 1997 r. o Krajowym Rejestrze Sądowym, o dokonaniu w rejestrze sądowym przez Sąd Rejonowy w Gliwicach, Wydział X Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego wpisu połączenia spółek zależnych od Emitenta tj. Teletarget spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Rybniku przy ul. Raciborska 35A, 44-200 Rybnik, wpisanej do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr 0000489141, prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Gliwicach, Wydział X Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego (Spółka Przejmowana) ze spółką Salelifter Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Rybniku przy ul. Raciborska 35A, 44-200 Rybnik, wpisanej do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr 0000472712, prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Gliwicach, Wydział X Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego (Spółka Przejmująca).

Połączenie nastąpiło poprzez przeniesienie całego majątku Spółki Przejmowanej na Spółkę Przejmującą, na warunkach ustalonych w Planie połączenia, który zgodnie z art. 500 § 2ą Kodeksu spółek handlowych w dniu 31 października 2017 r. został udostępniony na stronie internetowej Spółki Przejmowanej pod adresem www.teletarget.pl oraz Spółki Przejmującej pod adresem www.salelifter.com/pl. Zgodnie z informacją podjętą przez Emitenta wpis do rejestru sądowego nastąpił w dniu dzisiejszym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz