SARE SA (52/2018) Wyrażenie przez Radę Nadzorczą zgody na nabycie przez Emitenta akcji spółki Fast White Cat S.A.

14.12.2018, 22:57aktualizacja: 14.12.2018, 22:57

Raport bieżący 52/2018

Zarząd Spółki SARE S.A. z siedzibą w Rybniku ("Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu 14.12.2018 r. Rada Nadzorcza SARE S.A. podjęła uchwałę nr 34/18, na mocy której wyraziła zgodę na zawarcie umowy sprzedaży akcji z Mok Yok Group sp. z o.o. i Markiem Kurzykiem ("Sprzedający") oraz na nabycie przez Emitenta 9.400.000 (dziewięć milionów czterysta tysięcy) akcji spółki Fast White Cat S.A., będących własnością Sprzedających, które stanowią 94% łącznej liczby akcji oraz 94% łącznej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Fast White Cat S.A., za łączną cenę sprzedaży w wysokości 2.761.822,70 zł (dwa miliony siedemset sześćdziesiąt jeden tysięcy osiemset dwadzieścia dwa złote i siedemdziesiąt groszy).

Warunki finansowe zostały ustalone w następujący sposób:

a) Kwota 1.947.422,70 zł (jeden milion dziewięćset czterdzieści siedem tysięcy czterysta dwadzieścia dwa złote i siedemdziesiąt groszy) zostanie zapłacona przez Emitenta na rzecz Sprzedających w dniu podpisania umowy przelewem na rachunek bankowy,

b) Kwota 814.400,00 zł (osiemset czternaście tysięcy czterysta złotych) zostanie zapłacona przez Emitenta na rzecz Sprzedających do dnia 31.03.2019 r. w drodze umownego potrącenia.

Powyższe potrącenie nastąpi z kwotą, którą Sprzedający zobowiązani będą zapłacić SARE S.A. z tytułu emisji 81.440 (osiemdziesiąt jeden tysięcy czterysta czterdzieści) akcji zwykłych na okaziciela SARE serii E, za cenę emisyjną w kwocie 10,00 zł (dziesięć złotych) za jedną nową akcję SARE, które to akcje stanowią element składowy ceny za nabycie przez Emitenta akcji Fast White Cat S.A.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz