Pobierz materiał i Publikuj za darmo
WARSZAWA, Polska, 24 czerwca 2015 r. /PRNewswire/ - Dnia 20 czerwca tego roku sieć Fuddruckers, przywiązana do teksańskiego dziedzictwa marki, otworzyła pierwszą restaurację w Europie Środkowej w ramach partnerstwa z włoskim franczyzobiorcą Vinum et Alia.
Swobodna atmosfera lokalu umiejscowionego w warszawskiej dzielnicy Wola nadaje ton nowej, tętniącej życiem strefie restauracyjnej, która została otwarta wcześniej w tym miesiącu w centrum handlowym Wola Park.
Lokalizacja ta jest jedną z dziesięciu zaplanowanych wraz z firmą Vinum et Alia. Dwa lokale już zostały otwarte we Włoszech, a następna w kolejności jest Szwajcaria.
"To takie ekscytujące! Otwieramy już trzeci lokal w Europie w ciągu roku z kawałkiem i nie możemy się doczekać przedstawienia Polsce 'najlepszych hamburgerów na świecie' z bułeczkami własnego wypieku, które wyrabiamy na miejscu w ciągu dnia oraz 100% świeżą, nigdy nie mrożoną wołowiną przygotowywaną zgodnie z naszymi wypracowanymi wymaganiami i grillowaną na zamówienie" - komentuje otwarcie lokalu Peter Tropoli, dyrektor operacyjny firmy Luby's, Inc.
Umiejscowiona tuż obok Multikina i klubu fitness Calypso restauracja o powierzchni 2 777 stóp kwadratowych pomieści około 130 gości. Wnętrze w stylu amerykańskim wykończone jest według dynamicznego projektu z przymrużeniem oka, tylko podkreślając klasyczne korzenie amerykańskiego zajazdu sieci Fuddruckers. Efekt? Zachęcająca atmosfera idealna na rodzinne wyjście, spotkanie biznesowe przy posiłku czy randkę.
Restauracja w centrum Wola Park to pierwszy lokal sieci Fuddruckers podający pizzę w stylu amerykańskim w pięciu opcjach, od Klasyka USA z sosem pomidorowym, mozzarellą i oregano do Ducha Podhala z kiełbasą, oscypkiem, grzybami i cebulą. Poza hamburgerami i pizzą w menu znajdzie się szereg zup, kanapek i sałatek. Niezależnie od tego, na co klienci się zdecydują, mają oni możliwość dostosowania dania w legendarnym barze ze składnikami Build Your Own, w którym można wybrać spośród całej gamy doskonałych dodatków takich, jak dojrzewające w słońcu pomidory, sałata, plasterki cebuli i marynaty.
Luby's, Inc.
Firma Luby's, Inc. (NYSE: LUB) zarządza restauracjami marek Luby's Cafeteria, Fuddruckers oraz Cheeseburger in Paradise oraz oferuje usługi zarządzania lokalami gastronomicznymi w ramach oddziału Luby's Culinary Services. W poczet restauracji firmy wchodzi 95 lokali Luby's Cafeterias, 74 restauracji Fuddruckers, osiem pełnej obsługi restauracji i barów Cheeseburger in Paradise oraz jeden lokal Bob Luby's Seafood Grill. Większość z 95 lokali Luby's Cafeterias znajduje się w stanie Teksas w USA. Poza 74 zarządzanymi przez firmę lokalami Fuddruckers, firma Luby's jest franczyzodawcą dla 108 restauracji Fuddruckers na terenie całych Stanów Zjednoczonych, włączywszy Portoryko, a także w Kanadzie, Meksyku, we Włoszech, w Polsce, Chile i w Republice Dominikańskiej. Oddział Luby's Culinary Services oferuje usługi zarządzania lokalami gastronomicznymi w 25 lokalizacjach od placówek zdrowia, przez uniwersytety, po jadalnie korporacyjne.
Źródło: Fuddruckers
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 25.06.2015, 11:17 |
Źródło informacji | PR Newswire |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |