SOHO DEVELOPMENT SA (32/2016) Wniesienie nieruchomości do spółki celowej - SOHO Verbel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością 1 sp.k.

25.11.2016, 23:34aktualizacja: 25.11.2016, 23:34

Raport bieżący 32/2016

Zarząd Soho Development S.A. ("Emitent") informuje, iż w dniu 25 listopada 2016 r. jego spółka zależna Soho Factory sp. z o.o. dokonała wniesienia prawa użytkowania wieczystego nieruchomości tytułem aportu do spółki celowej SOHO Verbel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością 1 sp.k. z siedzibą w Warszawie. Nieruchomość wniesiona aportem stanowi działkę oznaczoną w ewidencji gruntów numerem 18/18 o obszarze 0,2486 ha (dwa tysiące czterysta osiemdziesiąt sześć metrów kwadratowych), położoną przy ulicy Mińskiej 25 w Warszawie, (dalej "Działka").

Wartość aportu Działki została określona na kwotę brutto w wysokości 6.405.286,65 zł (sześć milionów czterysta pięć tysięcy dwieście osiemdziesiąt sześć złotych sześćdziesiąt pięć groszy).

Jednocześnie Soho Factory sp. z o.o. wniosła do SOHO Verbel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością 1 sp. k. prawa, wierzytelności oraz nakłady związane z Działką o wartości 113.055,99 zł (słownie: sto trzynaście tysięcy pięćdziesiąt pięć złotych dziewięćdziesiąt dziewięć groszy).

SOHO Verbel sp. z o.o. 1 sp. k. jest spółką celową powołaną do realizacji projektu deweloperskiego budowy budynku Verbel w ramach kolejnego etapu inwestycji SOHO FACTORY na warszawskiej Pradze Południe przy ulicy Mińskiej 25. Projekt obejmuje wybudowanie 63 lokali mieszkalnych, 4 lokali usługowych, 68 stanowisk parkingowych w hali garażowej i 8 stanowisk parkingowych na terenie, o łącznej powierzchni mieszkalnej 3 580,34 m2 i powierzchni lokali usługowych 141,68 m2. Jedynym komandytariuszem tej spółki jest SOHO Factory sp. z o.o. Komplementariuszem jest spółka w 100% zależna od Soho Development S.A. - SOHO Verbel sp. z o.o.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz