SOLAR COMPANY SA (7/2023) Ogłoszenie o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Solar Company S.A. na czwartek, dnia 22 czerwca 2023 roku

26.05.2023, 14:52aktualizacja: 26.05.2023, 14:53

Raport bieżący z plikiem 7/2023

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Działając na podstawie art. 399 §1, art. 402 1 i art. 402 2 ustawy z dnia 15 września 2000 roku Kodeks spółek handlowych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1467 ze zm.), art. 25 ust. 1 w związku z art. 24 ust. 2 Statutu Spółki oraz art. 395 Kodeksu spółek handlowych, Zarząd Solar Company S.A. zwołuje Zwyczajne Walne Zgromadzenie, które odbędzie się w czwartek, dnia 22 czerwca 2023 roku o godzinie 09:00 (dziewiątej) w Poznaniu, przy ul. Władysława Węgorka numer 20, kod pocztowy: 60-318 Poznań (Hotel _ Centrum Kongresowe IOR Instytut Ochrony Roślin Państwowy Instytut Badawczy), według następującego porządku obrad:

1) Otwarcie Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

2) Wybór Przewodniczącego Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

3) Stwierdzenie prawidłowości zwołania Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał.

4) Wybór Komisji Skrutacyjnej.

5) Przyjęcie porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

6) Rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania Zarządu Solar Company S.A. z działalności Spółki i Grupy Kapitałowej Solar Company S.A. za rok obrotowy 2022, obejmujący okres od dnia 01 stycznia 2022 roku do dnia 31 grudnia 2022 roku.

7) Rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania z działalności Rady Nadzorczej Solar Company S.A. za rok obrotowy 2022, obejmujący okres od dnia 01 stycznia 2022 roku do dnia 31 grudnia 2022 roku.

8) Rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania finansowego Solar Company S.A. za rok obrotowy 2022, obejmujący okres od dnia 01 stycznia 2022 roku do dnia 31 grudnia 2022 roku.

9) Rozpatrzenie i zatwierdzenie skonsolidowanego sprawozdania finansowego grupy kapitałowej Solar Company S.A. za rok obrotowy 2022, obejmujący okres od dnia 01 stycznia 2022 roku do dnia 31 grudnia 2022 roku.

10) Pokrycie straty netto wynikającej ze sprawozdania finansowego Solar Company S.A. za rok obrotowy 2022, obejmującego okres od dnia 01 stycznia 2022 roku do dnia 31 grudnia 2022 roku.

11) Rozpatrzenie i udzielenie poszczególnym członkom Zarządu Solar Company S.A. absolutorium z wykonania przez nich obowiązków za rok obrotowy 2022, obejmujący okres od dnia 01 stycznia 2022 roku do dnia 31 grudnia 2022 roku.

12) Rozpatrzenie i udzielenie poszczególnym członkom Rady Nadzorczej Solar Company S.A. absolutorium z wykonania przez nich obowiązków za rok obrotowy 2022, obejmujący okres od dnia 01 stycznia 2022 roku do dnia 31 grudnia 2022 roku.

13) Rozpatrzenie i ustalenie wynagrodzenia dla członków Rady Nadzorczej Solar Company S.A. za okres pełnienia funkcji, tj. od dnia 24 czerwca 2022 roku do dnia 22 czerwca 2023 roku.

14) Wyrażenie opinii dotyczącej Sprawozdania o wynagrodzeniach członków Zarządu i Rady Nadzorczej Solar Company S.A. za rok 2022.

15) Zamknięcie obrad

Treść ogłoszenia o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki wraz z projektami uchwał, znajduje się w poniższych załącznikach do raportu. Dokumenty można pobrać również ze strony internetowej Emitenta ri.solar.com.pl

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz