Spółka Risen Energy obecna na uroczystym otwarciu największej na Węgrzech elektrowni słonecznej w Mezőcsát

13.06.2023, 14:24aktualizacja: 13.06.2023, 14:28

PR Newswire/ Risen Energy Co., Ltd

NINGBO, Chiny, 13 czerwca 2023 r. /PRNewswire/ -- Elektrownia fotowoltaiczna w węgierskim Mezőcsát, największa elektrownia w Europie Wschodniej, została oficjalnie oddana do eksploatacji. Węgierskie przedsiębiorstwo przetwórstwa ropy naftowej i gazu ziemnego Oil and Gas Public Limited Company (znane pod nazwą MOL Group) zorganizowało uroczystość otwarcia, aby upamiętnić to osiągnięcie. Na wydarzenie zaproszono wiceprezesa Risen Energy Zenga Jianpinga, dyrektora ds. sprzedaży w Europie Wu Jinga oraz starszego kierownika Centrum Produktów Ye Jiajuna.

„Węgry importują 76% zużywanej w kraju energii, a do głównych celów należy ograniczenie zależności od gazu ziemnego i zwiększenie udziału energii elektrycznej z alternatywnych źródeł - napisał na Twitterze minister energii Csaba Lantos. - Otwarcie elektrowni w Mezőcsát, największej elektrowni słonecznej w kraju, jest krokiem w kierunku osiągnięcia tych celów”.

Risen Energy od dawna posiada sieć sprzedaży na Węgrzech, a w 2022 r. dostawy modułów stanowiły ponad 70% całkowitej wielkości sprzedaży na Węgrzech.

Spółka Risen Energy dostarczyła wysokowydajne moduły fotowoltaiczne serii Titan PERC dla elektrowni w Mezőcsát. Moduł zapewnia duży uzysk energii i znaczne ograniczenie emisji dwutlenku węgla. Wykorzystanie zaawansowanych technologii, takich jak cięcie bez uszkodzeń, enkapsulacja o wysokiej gęstości, technologia MBB (Multi-Busbar) i konstrukcja niskonapięciowa zapewniają ultrawysoką wydajność modułu. Oprócz tego znacznie ulepszono również działanie mechaniczne, bezpieczeństwo i stabilność modułów, co pozwala klientom spełniać ich wymagania w zakresie energii zrównoważonej pod względem ochrony środowiska.

Podczas uroczystości MOL Group wyraziła duże uznanie dla silnej pozycji marki, jej technicznej doskonałości i jakości obsługi. Zaangażowanie spółki Risen Energy na rzecz dostarczania wysokowydajnych modułów o gwarantowanej jakości i ilości oraz zaawansowana technologia modułów o dużej mocy zrobiły wrażenie na MOL Group, podobnie jak znaczny zwrot z inwestycji. Strony wyraziły zamiar pogłębienia współpracy w celu wzmocnienia partnerstwa i realizacji dalszych modelowych inwestycji fotowoltaicznych wysokiej jakości.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2097499/image_2.jpg

Źródło: Risen Energy Co., Ltd