SYNEKTIK SA (27/2023) Wybrane dane operacyjne segmentu sprzedaży sprzętu, rozwiązań IT oraz usług

10.07.2023, 09:09aktualizacja: 10.07.2023, 09:10

Raport bieżący 27/2023

Zarząd Synektik SA (dalej: Spółka) informuje, że w ramach segmentu sprzedaży sprzętu medycznego, rozwiązań informatycznych oraz usług (dalej: Segment) Grupy Kapitałowej Spółki (dalej: Grupy) w III kwartale 2022 roku finansowego Grupa pozyskała do realizacji zamówienia na dostawy sprzętu medycznego w wysokości 70,8 mln PLN, wobec 4,4 mln PLN w analogicznym okresie 2021 roku finansowego.

Według wstępnych szacunków wartość zamówień w obszarze dostaw sprzętu medycznego pozostałych do realizacji przez Grupę w kolejnych okresach (tzw. backlog) na dzień 30 czerwca 2023 r. wyniosła 85,3 mln PLN (19,3 mln PLN na dzień 30 czerwca 2022 r.).

Zarząd Spółki podkreśla, że przedstawione dane operacyjne Segmentu mają charakter szacunkowy i mogą odbiegać od ostatecznych wyników, które zostaną zaprezentowane w śródrocznym sprawozdaniu z działalności Spółki oraz Grupy za okres od 1 października 2022 roku do 30 czerwca 2023 roku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz