Szwajcarska fundacja przeprowadzi bezpłatny trening przedsiębiorczości dla Polek rozwijających własne firmy

26.10.2015, 14:46aktualizacja: 26.10.2015, 14:46

Trestle Group Foundation
7 listopada 2015 r. w Gdańsku organizacja Trestle Group Foundation w ramach programu Connect & Accelerate przeprowadzi bezpłatne, całodniowe warsztaty przedsiębiorczości skierowane do kobiet, które mają własne firmy.

Jednym z elementów inicjatywy "20:20" jest wzmocnienie pozycji i przyspieszenie (do 2020 r.) rozwoju 20 tys. przedsiębiorczych kobiet z gospodarek rozwijających się. Warsztaty Connect & Accelerate łączą w sobie kapitał ludzki, sieci kontaktów i zasoby, które pozwalają na zrównoważony rozwój i tworzenie społeczności przedsiębiorczych kobiet.

"Przedsiębiorcze kobiety są główną siłą napędową gospodarki światowej - mówi Dana Brice Smith, współzałożyciel Trestle Group Foundation. - Przy odpowiednim wsparciu mogą osiągnąć więcej, a nie tylko tworzyć potencjał gospodarczy i rozwój firmy. One napędzają postęp społeczny i zmiany".

Warsztaty skierowane są do kobiet, które:

• mają własne firmy działające od 1 roku do 3 lat,
  • mają pomysł na rozwój swojego biznesu i jego skalowalność,
  • pragną rozwijać się i osiągnąć sukces,
  • są zaangażowane w swoją pracę i chcą współpracować z innymi uczestniczkami w trakcie warsztatów,
  • są gotowe polecić warsztaty przyszłym potencjalnym uczestniczkom,
  • znają język angielski w stopniu komunikatywnym.

Pytania dotyczące szkolenia należy kierować (w języku angielskim) na adres: tgf2020training@trestlegroupfoundation.org.

Partnerami akcji są: stowarzyszenie macherki.com, You'll marketing & branding.

Trestle Group Foundation to innowacyjna organizacja non-profit, która poprzez wspieranie przedsiębiorstw kierowanych przez kobiety zajmuje się tworzeniem i rozwijaniem zrównoważonego potencjału gospodarczego w obszarach rozwijającej się gospodarki. Fundacja została założona w 2005 r. w oparciu o nowy model non-profit i kieruje się przekonaniem, że przedsiębiorczość jest paliwem napędzającym potencjał gospodarczy, rozwój i postęp społeczny.

Czas i miejsce wydarzenia:

7 listopada 2015 r. (sobota), godz. 9:00 - 17:30

Business Link Trójmiasto