Taisys, Mobisphere oraz Indosat Ooredoo ogłaszają partnerstwo w GreenRoam Alliance

18.02.2016, 09:50aktualizacja: 18.02.2016, 09:50

TAJPEJ, Tajwan, 18 lutego 2016 r. /PRNewswire/ - Taisys i jego partner Mobisphere podali do wiadomości, że Indosat Ooredoo dołączył do platformy slimduet® prowadzonej przez wspólnotę GreenRoam Alliance, obejmując tym samym indonezyjskie karty prepaid. Współpraca ta zostanie oficjalnie zapowiedziana podczas Światowego Kongresu Technologii Mobilnych, w dniu 23 lutego 2016 r. o godz. 11:00.

Slimduet® to pierwszy na świecie komercyjny ekosystem eSIM pozwalający na wirtualne dostawy kart SIM prepaid. Wykorzystując platformę slimduet® firmy Taisys, tradycyjny kanał dystrybucyjny Indosat Ooredoo został przekształcony w kanał cyfrowy. Odwiedzające Indonezję osoby mogą aktualnie wykupić i pobrać miejscową taryfę prepaid Indosat Ooredoo za pomocą APP slimduet®.

Prezes Zarządu Taisys - Jason Ho oświadczył: "Witamy Indosat Ooredoo w formie najnowszego dodatku w GreenRoam Alliance. Członkowie wspólnoty mają dostęp do naszych kompleksowych produktów i rozwiązań dla firm telekomunikacyjnych, projektowanych dla operatorów w celu podjęcia wyzwań rynkowych, uzyskania nowych źródeł dochodów, wykorzystując innowacje i sprawdzone technologie. Wierzymy, iż uczestniczące w niej spółki będą współpracowały w ramach dalszego rozwoju handlu".

Prezes i dyrektor generalny Indosat Ooredoo, Alexander Rusli oświadczył: "Jesteśmy szczęśliwi z powodu podjęcia partnerstwa. Dołączając do Greenroam Alliance, będziemy nadal wzbogacali swój wizerunek czołowego, cyfrowego operatora telekomunikacyjnego w Indonezji. Za pomocą wirtualnego rozwiązania slimduet®, w ramach wirtualnej dystrybucji naszej karty SIM będziemy w zasięgu 10 milionów turystów zagranicznych odwiedzających corocznie Indonezję. Od naszego odrodzenia w listopadzie 2015 r. Indosat Ooredoo w dalszym ciągu dostarcza innowacje, zachwycając nas faktem, jak rozwiązanie to potrafi poszerzyć nasze szanse rynkowe i handlowe".

O firmie TAISYS

Taisys Technologies Co. Ltd., członek GSMA i ETSI jest światowym liderem w świadczeniu usług łączności komórkowej oraz usług integracji pionowej w różnych branżach, w oparciu o opatentowaną technologię SIMoME. TAISYS slimduet® zapewnia alternatywne połączenia roamingowe dla turystów globalnych w ponad 200 krajach. Slimduet® to również pierwszy na świecie żywy ekosystem technologii konsumenckiej eSIM. Taisys promuje inicjatywę GreenRoam Alliance, by uniknąć groźby odłączenia klientów i utraty dochodów na skutek przerwania OTT, erozji cen, uszczuplenia marż oraz rozwiązań na rzecz neutralności sieci. Taisys posiada biura i działy rozwoju na Tajwanie, w Chinach Kontynentalnych, Hongkongu, Singapurze, Indiach i RPA.

O firmie Indosat Ooredoo

Indosat Ooredoo buduje obecnie spółkę telekomunikacyjną w Indonezji, oferując dostęp i szerszy zasięg dla każdej osoby i firmy. Indosat Ooredoo oferuje usługi telefonii komórkowej, telefonii stacjonarnej, transmisji danych i internetu (MIDI) dla konsumentów, przedsiębiorstw i sektora MŚP. Akcje Indosat są notowane na giełdzie indonezyjskiej (IDX: ISAT).

Źródło: Taisys Technology

KONTAKT: