Targi Solar Solutions Düsseldorf 2023: firma Hiconics przedstawia niezawodne rozwiązania w zakresie zaopatrzenia budynków mieszkalnych w energię dla użytkowników znajdujących się poza siecią oraz na czas przerw w dostawie energii

29.11.2023, 12:09aktualizacja: 29.11.2023, 14:22

PR Newswire/Hiconics

DÜSSELDORF, Niemcy, 28 listopada 2023 r. /PRNewswire/ -- Hiconics Eco-Energy Drive Technology ("Hiconics", SHE300048), należąca do Midea Industrial Technology marka zielonej energii, jest gotowa wywrzeć znaczący wpływ na nadchodzące wydarzenie Solar Solutions Düsseldorf 2023, które odbędzie się w dniach 29-30 listopada. Firma zaprezentuje swoje najnowsze rozwiązanie w zakresie magazynowania energii dla gospodarstw domowych z renomowanych serii MINERY i WISDOM, zaznaczając swoje drugie uczestnictwo na targach w Niemczech.

Serie MINERGY i WISDOM obejmują szeroki zakres domowych rozwiązań do magazynowania energii, od jednofazowych, trójfazowych i zintegrowanych akumulatorów typu "all-in-one" po magazynowanie energii typu "split", zapewniając niezawodne i ciągłe dostawy energii dla użytkowników spoza sieci i osób dotkniętych przerwami w dostawie prądu, a także inteligentne strategie zielonej energii dla użytkowników z systemami fotowoltaicznymi.

„Hiconics dąży do tego, by stać się liderem w dziedzinie produktów i rozwiązań do magazynowania energii w budynkach mieszkalnych, koncentrując się na zwiększaniu bezpieczeństwa, wygody i inteligencji produktów” - powiedział Dennis Lee, dyrektor generalny Hiconics Overseas Sales Company.

Seria WISDOM oferuje akumulatory o pojemności od 13,8 do 69 kWh, obsługujące 100% asymetrii trójfazowej i maksymalną asymetrię jednofazową na poziomie 30%. Seria produktów została wyposażona w wiele zabezpieczeń zapewniających niezawodne działanie akumulatora, obciążenia i całego systemu magazynowania energii w gospodarstwie domowym:

• Dokładność pomiaru prądu ładowania i rozładowania interfejsu akumulatora sięga 3%, dzięki czemu jest on przyjazny dla systemu akumulatorowego.
  • Harmonia pomiędzy napięciem i prądem jest utrzymywana w granicach 3%, dzięki czemu system jest przyjazny dla obciążeń domowych i zwiększa bezpieczeństwo obciążenia.
  • Aby zwiększyć bezpieczeństwo i niezawodność systemu, w BMS zastosowano architekturę elektryczną i układy scalone przeznaczone dla branży motoryzacyjnej.
  • Produkt WISDOM jest zgodny z normami bezpieczeństwa funkcjonalnego na poziomie ASIL B, oferując jednocześnie dokładność wykrywania izolacji sięgającą 2% dla ochrony bezpieczeństwa osobistego i zawiera wbudowane automatyczne urządzenie gaśnicze w aerozolu dla zwiększenia bezpieczeństwa.

Hiconics rewolucjonizuje rynek rozwiązań do magazynowania energii w budynkach mieszkalnych, oferując coś więcej niż tylko "magazynowanie energii". Firma oferuje wsparcie w zakresie zarządzania zasobami energetycznymi, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu konsumentów na komfort i ekologiczne życie. Produkty z serii WISDOM są wyposażone w aplikację do zarządzania energią, która wykorzystuje algorytmy sztucznej inteligencji do zarządzania procesem dystrybucji energii. Aplikacja, uwzględniając różne czynniki, takie jak środowisko, obciążenie i zasilanie, może dynamicznie dostosowywać strategie energetyczne w czasie rzeczywistym. Dostosowuje domowe strategie energetyczne dla każdego użytkownika, od formułowania planu, wdrażania i informacji zwrotnych po inteligentną regulację, na podstawie niestandardowych celów energetycznych użytkownika.

Funkcja monitorowania energii w aplikacji może realizować przepływ energii w czasie rzeczywistym i pobierać zapisy historii. Zarządzanie energią można osiągnąć poprzez konfigurowanie lokalnych cen energii elektrycznej, sytuacji przesunięcia obciążenia szczytowego oraz współczynników strategii samowytwarzania i samozużycia, zapewniając wsparcie w zakresie strategii energetycznej dla użytkowników indywidualnych. Może również łączyć systemy energetyczne i urządzenia domowe, wyposażone w platformę IFTTT (If This Then That), przełamując bariery marki i budując zróżnicowany ekosystem energetyczny.

Dzięki serii WISDOM można łatwo zarządzać urządzeniami na etapie instalacji. Uprawnienia można ustawić w zależności od roli, zarówno administratora biznesowego, jak i instalatora. Aplikacja Smart Home od Midea pozwala na szybką konfigurację urządzeń, które wymagają instalacji i debugowania parametrów. Seria jest przyjazna dla użytkownika, obsługuje siedem języków, w tym angielski i niemiecki, i oferuje szybką konfigurację, monitorowanie błędów urządzenia oraz alarm w aplikacji.

Firma Hiconics, założona w 2003 roku i wprowadzona na giełdę w 2010 roku, dołączyła do Grupy Midea w 2020 roku. Jako kluczowy gracz w przedsięwzięciach Midea Group związanych z zieloną energią, firma posiada kompleksowe portfolio obejmujące domowe magazyny energii, VFD i rozproszone elektrownie fotowoltaiczne.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2286898/1.jpg

Źródło: Hiconics