TCL uzyskuje podczas targów CES 2024 ponad 40 nagród i wyróżnień, w tym za 115-calowy telewizor i inne innowacyjne produkty w różnych kategoriach

15.01.2024, 14:33aktualizacja: 15.01.2024, 14:36

PR Newswire/ TCL Electronics

LAS VEGAS, 15 stycznia 2024 /PRNewswire/ -- TCL Electronics, wiodąca marka elektroniki użytkowej oraz jedna z dwóch czołowych marek telewizorów na świecie, ogłosiła dzisiaj, że szereg jej produktów i rozwiązań technologicznych, w tym 115-calowy telewizor QM891G QD-Mini LED, smartfony i tablety oparte na nowej technologii wyświetlania obrazu TCL NXTPAPER 3.0, okulary AR RayNeo X2 Lite oraz soundbary TCL Q-Class, otrzymały wyróżnienia przyznawane przez uznane media i organizacje.

W tym roku firma TCL zachwyciła podczas targów Consumer Electronics Show (CES) swoją wiodącą ofertą innowacyjnych technologii w wielu kategoriach. Zajmując centralne miejsce, firma zdobyła sześć wyróżnień podczas ceremonii wręczenia nagród Global Top Brands Awards 2023-2024 (GTB) zorganizowanej przez Asia Digital Group i European Digital Group, przy wsparciu International Data Corporation i TWICE. Wydarzenie to wyróżniało profesjonalne i rzetelne podejście w globalnej branży elektroniki użytkowej. Bill Jiang, wiceprezes TCL Industries i dyrektor generalny Global Marketing Center, wziął udział w ceremonii i odebrał nagrody w imieniu firmy.

Przyznawaną przez GTB „Złotą Nagrodę Roku dla innowacyjnej technologii wyświetlania obrazów” otrzymał 115-calowy telewizor QM891G, największy na świecie model LED QD-Mini, za przełom w technologii wyświetlania obrazów. Najnowszy tablet TCL NXTPAPER 14 Pro i okulary AR RayNeo X2 Lite, będące częścią jednego z pierwszych w branży inteligentnych rozwiązań rozrywkowych dla urządzeń mobilnych firmy TCL, również otrzymały nagrody - odpowiednio w kategorii „Naroda za innowacyjną i bezpieczną dla oczu technologię wyświetlania obrazów” oraz „ Nagroda Roku za innowacyjną technologię okularów AR”.

Ponadto firma TCL została zaliczona przez GTB do „10 najlepszych globalnych marek CE 2023-2024”, „10 najlepszych globalnych marek TV 2023-2024” oraz „50 najlepszych globalnych marek CE 2023-2024” za wykazane zaangażowanie w promowanie koncepcji „Inspire Greatness” („Inspirowanie doskonałości”) poprzez szeroką gamę innowacyjnych produktów.

Oprócz wyróżnień przyznanych przez GTB, smartfon TCL 40 NXTPAPER został również uhonorowany nagrodą CES 2024 Innovation Award w kategorii „Urządzenia mobilne, akcesoria i aplikacje”. Jako pierwszy na świecie i jeden z dostępnych na rynku smartfonów zoptymalizowanych pod kątem bezpieczeństwa dla oczu, TCL 40 NXTPAPER jest uznawany za rewolucyjne urządzenie, oferujące pełną gamę kolorów i komfortowe wrażenia wizualne, przypominające w odbiorze korzystanie z papierowej wersji tekstu.

Ponadto szereg innowacyjnych technologii i inteligentnych produktów TCL w różnych kategoriach, które zostały zaprezentowane podczas targów CES 2024, otrzymało nagrody „Best of CES 2024” od międzynarodowych mediów. Firma TCL uzyskała łącznie ponad 34 wyróżnienia od uznanych mediów technologicznych, w tym Digital Trends, Android Authority i innych.

Mogąc poszczycić się najlepszą w swojej klasie jakością i wyjątkową innowacyjnością oferty produktów, firma została również doceniona przez szereg uznanych organizacji. Jej pionierskie serie telewizorów X955 i C755 były pierwszymi na świecie, które uzyskały certyfikat TÜV Rheinland za zapewnianie realistycznych wrażeń wizualnych. Seria profesjonalnych monitorów 27R83U/34R83Q zyskała uznanie Pantone Validated podczas targów CES 2024 w ramach Pantone Matching System (PMS) - jedynej walidacji obejmującej testy kolorów w świecie rzeczywistym z uwzględnieniem ponad 2000 barw.

Przez lata TCL Electronics konsekwentnie się rozwijała i przekształcała w wiodącą na świecie firmę zajmującą się inteligentnymi technologiami. Dzięki kilku ośrodkom badawczo-rozwojowym na całym świecie i silnemu wsparciu tysięcy partnerów branżowych, TCL Electronics wykorzystuje globalną synergię, aby nieustannie rozszerzać swoją ofertę produktów, tworzyć przełomowe innowacje i wspierać użytkowników w dążeniach do doskonałości.

TCL Electronics

TCL Electronics (1070.HK) to czołowa marka elektroniki użytkowej i lider na międzynarodowym rynku telewizorów. Spółka prowadzi obecnie działalność w ponad 160 krajach na świecie. TCL specjalizuje się w badaniach, rozwoju i produkcji elektroniki użytkowej, w tym m.in. telewizorów, sprzętu dźwiękowego, urządzeń AGD, urządzeń mobilnych, inteligentnych okularów i wyświetlaczy komercyjnych. Odwiedź stronę internetową TCL na: https://www.tcl.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2317985/1.jpg

Źródło: TCL Electronics