Teraz tańsze części samochodowe dla posiadaczy Karty Dużej Rodziny!

18.06.2019, 13:16aktualizacja: 18.06.2019, 13:16

iParts.pl
Tańsze przejazdy kolejowe, niższe opłaty paszportowe, promocyjne artykuły przemysłowe i spożywcze, a teraz również niedrogie części samochodowe, to tylko niektóre korzyści, jakie przysługują uczestnikom programu „Karta Dużej Rodziny” w ramach projektu Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Podpowiadamy, kto może skorzystać z programu i dlaczego warto posiadać Kartę Dużej Rodziny.

Tańsze części samochodowe dla zmotoryzowanych rodzin wielodzietnych

Ogólnopolski program „Karta Dużej Rodziny” (KDR) został zainicjowany w czerwcu 2014 roku jako system zniżek i dodatkowych benefitów dla rodzin mających na utrzymaniu troje lub więcej dzieci. Ostatnio do programu KDR dołączyła marka iParts.pl, będąca właścicielem jednego z największych w Polsce sklepów internetowych z częściami samochodowymi https://www.iparts.pl/artykuly/iparts-pl-partnerem-karty-duzej-rodziny,419.html.

Marka iParts.pl to pierwszy tego typu serwis e-commerce, który honoruje Kartę Dużej Rodziny. Jest to o tyle ważne z punktu widzenia zmotoryzowanych rodzin wielodzietnych, gdyż wymiana poszczególnych części i podzespołów w samochodzie wiąże się niejednokrotnie z dość dużymi kosztami. Dlatego też tym bardziej cieszy zarówno organizatorów programu, jak i jego uczestników przystąpienie do projektu marki iParts.pl.

Kto może skorzystać z KDR?

Dotychczas z KDR korzysta ponad 2 mln uprawnionych do tego osób. Również coraz więcej firm przystępuje do rządowego programu „Karta Dużej Rodziny” https://empatia.mpips.gov.pl/kdr. Obecnie bierze w nim udział około 5 tys. partnerów w blisko 22 tys. punktów na terenie całej Polski. Karta Dużej Rodziny jest honorowana m.in. przez największych przewoźników krajowych, sklepy oferujące najróżniejszy asortyment, obiekty sportowe, instytucje i ośrodki kulturalne, placówki edukacyjne, ośrodki wypoczynkowe, szkoły i przedszkola czy też podmioty świadczące usługi publiczne.

Do programu KDR może przystąpić każda rodzina wychowująca przynajmniej troje dzieci. Kartę może otrzymać również rodzina zastępcza oraz rodzinne domy dziecka. Karta Dużej Rodziny jest przyznawana niezależnie od dochodu w rodzinie. Co ważne, od stycznia 2019 r. z KDR mogą skorzystać również rodzice, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu co najmniej troje dzieci.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 18.06.2019, 13:16