Textron Aviation podnosi poziom obsługi klienta, prezentując globalny obiekt dystrybucji części po rozbudowie

06.05.2024, 09:19aktualizacja: 06.05.2024, 09:25

Business Wire/Textron Aviation

WICHITA, Kansas--(BUSINESS WIRE)-- Firma Textron Aviation poinformowała dzisiaj o wielkim otwarciu swojego największego obiektu dystrybucyjnego, położonego przy siedzibie firmy w mieście Wichita (Kansas). Po zwiększeniu powierzchni o dodatkowe 180 tys. stóp kwadratowych ten wysoce nowoczesny obiekt zapewnia teraz jeszcze większe możliwości efektywnej obsługi globalnej bazy klientów firmy dzięki zwiększeniu zdolności magazynowej w zakresie części oraz przyspieszeniu dostaw.

Ta informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji prasowej znajduje się tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20240501775596/pl/

Klienci Beechcraft, Cessna i Hawker zyskują wsparcie, usługi konserwacyjne i modyfikacje bezpośrednio z zakładów Textron Aviation Inc., spółki należącej do Textron Inc. (NYSE: TXT), za pośrednictwem globalnej sieci centrów obsługi i dystrybucji części, mobilnych jednostek serwisowych oraz wsparcia 24/7 1CALL na potrzeby pomocy w zakresie uziemionych statków powietrznych.

Mając na uwadze, że na całym świecie obsługiwane są tysiące statków powietrznych marek Cessna, Beechcraft i Hawker, Textron Aviation zdaje sobie sprawę ze znaczenia dostępności części dla zapewnienia nieprzerwanej działalności operacyjnej klientów. Zwiększenie zdolności obiektu dystrybucyjnego pozwala na zwiększenie inwestycji w zapasy części, wspierając ich dostępność zarówno w zakresie nowych, jak i istniejących modeli. Rozbudowa ma również na celu poprawę ogólnego doświadczenia klienta dzięki udostępnieniu nowego, dedykowanego pasa dla klientów umożliwiającego dogodne dostarczenie lub odbiór osobisty części.

„Dzięki zwiększeniu powierzchni obiektu o 180 tys. stóp kwadratowych możemy zwiększyć zakres wsparcia świadczonego klientom z całego świata i w dalszym ciągu inwestować w przechowywane zapasy części” - powiedział Brad White, wiceprezes wyższego szczebla ds. części i dystrybucji globalnej. - Rozwój działalności w zakresie dystrybucji części stanowi wyraz zaangażowania Textron Aviation na rzecz opracowywania i dostarczania klientom najlepszych doświadczeń z lotnictwa”.

Zgodnie z zobowiązaniem firmy na rzecz zrównoważonego rozwoju w przedsięwzięciu zastosowano energooszczędne oświetlenie LED i wysoko wydajne systemy oraz usprawnienia procesów, które scalają wysyłki i ograniczają przebiegi pojazdów o około 30 tys. mil rocznie. Prace w obiekcie rozpoczęły się w październiku 2022 r. Firmy PEC Engineering i GLMV Architecture sporządziły projekt, a firma CONCO Construction podjęła się prac wykonawczych. Wszystkie stanowią lokalne przedsiębiorstwa z miasta, w którym zlokalizowane są siedziba oraz rozbudowany obiekt Textron Aviation - Wichita.

Rozbudowany obiekt dystrybucyjny w Wichita stanowi element globalnej sieci siedmiu centrów dystrybucyjnych i 17 magazynów firmy. Obsługując ponad 150 tys. unikatowych numerów katalogowych i zapewniając zaangażowany zespół liczący ponad 600 pracowników, firma Textron Aviation jest doskonale przygotowana, by świadczyć wsparcie klientom, dostarczając im niezbędne części na całym świecie.

Informacje o Textron Aviation

Firma inspiruje do podróży lotniczych. Od ponad 95 lat Textron Aviation Inc., spółka należąca do Textron Inc., wspiera utalentowane zespoły marek Beechcraft, Cessna i Hawker w projektowaniu i dostarczaniu klientom najlepszych doświadczeń z lotnictwa. Od produktów do odrzutowców biznesowych, samolotów turbośmigłowych i tłokowych silników lotniczych po produkty do samolotów przeznaczonych do zadań specjalnych, samolotów wojskowych wykorzystywanych w celach szkoleniowych i samolotów obronnych, Textron Aviation posiada najbardziej wszechstronną i kompleksową ofertę produktów dla lotnictwa na świecie, a jej pracownicy odpowiadają za produkcję ponad połowy wszystkich samolotów używanych w lotnictwie ogólnym na świecie. Klienci z ponad 170 krajów polegają na legendarnej wydajności, niezawodności i wszechstronności firmy, a także jej zaufanej globalnej sieci obsługi klienta, zyskując elastyczność lotów po przystępnej cenie. Więcej informacji na stronie www.txtav.com | www.defense.txtav.com | www.scorpionjet.com.

Informacje o Textron Inc.

Textron Inc. to wielobranżowa korporacja wykorzystująca globalną sieć firm z dziedziny lotnictwa, obronności, przemysłu i finansów, by dostarczać klientom innowacyjne rozwiązania i usługi. Textron słynie na całym świecie z potężnych marek, takich jak Bell, Cessna, Beechcraft, Pipistrel, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems i TRU Simulation. Więcej informacji na stronie www.textron.com.

Niektóre oświadczenia przedstawione w niniejszej informacji prasowej mogą prognozować generowanie dochodów lub opisywać strategie, cele, perspektywy lub inne kwestie niedotyczące dotychczasowych zdarzeń; takie wypowiedzi prognozujące są ważne tylko w dniu ich publikacji, a firma nie zobowiązuje się do ich aktualizacji. Oświadczenia te podlegają szeregowi znanych i nieznanych rodzajów ryzyka, niepewności oraz innych czynników, których wystąpienie może skutkować znacznymi różnicami między rzeczywistymi wynikami a rezultatami opisanymi w takich wypowiedziach prognozujących lub wnioskowanymi z ich treści, między innymi zmianami w harmonogramach dostaw statków powietrznych lub anulowaniem zamówień bądź odroczeniem ich realizacji.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240501775596/pl/

Źródło: Textron Aviation

KONTAKT: