TP-LINK dokonał dużego skoku na rynku urządzeń mobilnych

18.12.2015, 10:13aktualizacja: 18.12.2015, 10:13

Shenzhen, Chiny, 18 grudnia 2015 r. /PRNewswire/ - TP-LINK, największy światowy dostawca produktów dla sieci Wi-Fi niedawno ogłosił nową rodzinę smartfonów, Neffos, poszerzając tym samym zakres działalności, wkraczając na rynek urządzeń mobilnych.

Główna koncepcja smartfona Neffos, wprowadzonego na rynek światowy w lutym polega na designie przyjaznym dla użytkownika, mądrym i prostym jednocześnie. "Naszym pierwotnym zamiarem podczas rozwoju Neffos było stworzenie unikalnego przeżycia cyfrowego poprzez gładkie połączenie ludzi i urządzeń - powiedział Jeffrey Chao, prezes TP-LINK. - Wierzymy, że prawdziwy smartfon potrafi wywołać w użytkownikach poczucie radości z technologii, oferując im jednocześnie prosty styl życia w obecnej erze eksplozji informacyjnej, w wyniku czego smartfon ten będzie przez nich postrzegany nie tylko jako narzędzie, ale również jako element mody stanowiący ich odzwierciedlenie".

Wprowadzenie Neffos oznacza też ekspansję firmy TP-LINK poza rynek urządzeń nieprzenośnych (router, inteligentny system domowy, usługa w chmurze) na rynek urządzeń mobilnych. Według rankingu IDC2015, udział TP-LINK w globalnym rynku produktów Wi-Fi osiągnął 42,9%, wyprzedzając drugą pozycję o 33,42%. Sukces firmy stanowi też silne uzasadnienie jej konsekwentnego wdrażania zasady bliskości dla życia jako podstawowej filozofii podczas rozwoju wysokiej jakości produktów.

W obecnych czasach nagromadzenia technologii w przemyśle telekomunikacyjnym TP-LINK prosperuje, wykorzystując możliwie najlepiej rozmiar ludzki przy projektowaniu. Smartfon stanowi dla TP-LINK przełom w ramach powiązania z urządzeniami inteligentnymi poprzez standardowy protokół, w celu stworzenia idealnego ekosystemu cyfrowego dla użytkowników.

"W przyszłości chcielibyśmy stworzyć dla użytkowników inteligentną możliwość identyfikacji w różnych sytuacjach, z automatyczną aktywacją i sterowaniem odpowiednich urządzeń. Korzystając z naszych smartfonów, użytkownicy będą mieli bliższe połączenie z ich urządzeniami domowymi" - powiedział Chao.

TP-LINK

TP-LINK jest globalnym innowatorem i dostawcą produktów dla rynku użytkowników indywidualnych oraz małych i średnich firm, z ofertą od routerów bezprzewodowych, poprzez przełączniki, bramy dla połączeń kablowych i DSL, przewody elektryczne, adaptery, poszerzacze sieci, kamery w chmurze, firmowe punkty dostępu, zewnętrzne rozwiązania bezprzewodowe, aż po inteligentne systemy domowe.

Firma zawsze starała się zapewnić użytkownikom możliwie najbardziej komfortowy dostęp do sieci lokalnych i Internetu, dostosowując sią do ich potrzeb życiowych lub pracy, czy też rozrywki i świadcząc usługi o wysokim poziomie, z dochodami ze sprzedaży za 2014 r. na poziomie 2 miliardów USD.

Obecnie TP-LINK dysponuje firmami córkami lub przedstawicielstwami handlowymi w 40 krajach i regionach, sprzedając swoje urządzenia w ponad 120 krajach.

Źródło: TP-LINK

KONTAKT: