TurbineAero, Inc. ogłasza budowę nowego obiektu w Tajlandii

10.10.2018, 13:25aktualizacja: 10.10.2018, 13:25

Spółka mianuje Roberta Wilsona na nowego dyrektora generalnego.

Chandler, Ariz. & CHONBURI, Tajlandia - (BUSINESS WIRE) - spółka TurbineAero ogłosiła dzisiaj uroczyste rozpoczęcie prac na miejscu budowy nowego budynku w wolnym obszarze celnym strefy działalności handlowo-usługowej AMATA CITY w prowincji Chonburi w Tajlandii, położonej niedaleko Bangkoku oraz mianowanie dyrektora wykonawczego Roberta Wilsona na dyrektora wykonawczego TurbineAero

Ten komunikat prasowy zawiera multimedia. Pełna wersja komunikatu dostępna jest pod adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20181009006098/en/

TurbineAero - spółka posiadająca siedzibę z Chandler w stanie Arizona (USA) - jest jednym z liderów na rynku usług z zakresu obsługi i naprawy statków powietrznych (MRO), a jej działalność koncentruje się głównie wokół wytwarzania pomocniczych jednostek zasilających (APU) i produktów powiązanych. Nowy obiekt będzie miał powierzchnię prawie 80 tys. m2 i będzie mogło w nim pracować nawet 250 osób. Przeprowadzane w nim będą testy technologiczne i prace związane z konserwacją, naprawami i przeglądami komponentów i układów statków powietrznych produkowanych przez naszych kontrahentów z całego świata, w tym usługi z zakresu obsługi i naprawy pomocniczych jednostek zasilających statków powietrznych (APU MRO), naprawy wymienialnych elementów elektroniki lotniczej i kosmicznej (LRU) i pomocniczych jednostek zasilających.

„Jesteśmy niezwykle podekscytowani rozpoczęciem budowy nowych obiektów w Azji. Nowy budynek podkreśla skalę rozwoju, jakiego spółka TurbineAero doświadczała w ciągu ostatnich dwóch lat i podkreśla postęp, jaki dokonał się w zakresie przemysłu lotniczego i kosmicznego w Tajlandii. My możemy się poszczycić tym, że jesteśmy jego częścią. W skład nowego obiektu wejdą trzy zupełnie nowe stanowiska do testowania pomocniczych jednostek zasilających, jak również najnowocześniejszy sprzęt do badań nieniszczących, inspekcji, napraw, obsługi i naprawy sprzętu. Nowoczesny sprzęt i układ powierzchni roboczej pozwoli nam na dalsze przyspieszenie czasu wykonywania poszczególnych czynności oraz poprawę wydajności i produktywności - powiedział Peter Gille, wiceprezes i dyrektor generalny TurbineAero Repair - Asia. - Budowa tego typu obiektu jest dość złożona i kosztowna, co świadczy o zaufaniu, jakie nasz zarząd pokłada w Tajlandii i wysiłkach tego kraju na rzecz wzmocnienia swojej pozycji w Południowo-Wschodniej Azji jako gospodarki opartej na innowacji i usługach”.

Wraz z ogłoszeniem o rozpoczęciu prac nad nowym budynkiem, poinformowano o mianowaniu Roberta Wilsona na nowego dyrektora generalnego (CEO) spółki TurbineAero, Inc. Przed objęciem stanowiska dyrektora generalnego TurbineAero, Robert Wilson założył w 2014 roku spółkę Aerospace Advisory Group, LLC i świadczył usługi doradcze na rzecz wiodących firm z branży lotniczej i kosmicznej, jak też zasiadał w ich zarządach. Rob pracował przez 27 lat na stanowiskach kierowniczych w firmie Honeywell, a także w poprzednich firmach, wspierając komercyjne linie lotnicze, wojsko i klientów z branży lotnictwa biznesowego. Przez ostatnie 9 lat swojej 27-letniej kariery w Honeywell pełnił funkcję prezesa i działał w sektorze lotnictwa ogólnego i korporacyjnego.

„Jestem niezwykle zaszczycony, że mogę być liderem globalnego zespołu specjalistów TurbineAero w zakresie APU, ponieważ wchodzimy w ekscytującą fazę naszego ciągłego rozwoju. Cieszymy się, że możemy wykonać ten kluczowy krok w budowie światowej klasy obiektu dla naszego doświadczonego zespołu TurbineAero Thailand, aby zapewnić najwyższej klasy usługi APU MRO dla obecnych i przyszłych klientów w regionie” - powiedział Robert Wilson.

Firma TurbineAero, Inc.

Spółka TurbineAero jest wiodącym dostawcą kompleksowych, elastycznych i niezawodnych rozwiązań z zakresu APU MRO dla globalnej społeczności lotniczej. Jako największy niezależny dostawca rozwiązań z zakresu APU MRO na świecie, TurbineAero naprawia, sprzedaje, wypożycza, testuje i certyfikuje APU i związane z nimi akcesoria. TurbineAero posiada obecnie cztery lokalizacje, trzy jednostki biznesowe znajdują się w pobliżu Phoenix w stanie Arizona, a czwarty znajduje się tuż za Bangkokiem w Tajlandii. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.turbineaero.com.

Wersja źródłowa w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181009006098/en/

KONTAKT:

TurbineAero, Inc.