Ubezpieczenie na życie - zabezpiecz rodzinę na wypadek swojej śmierci

16.03.2023, 12:37aktualizacja: 16.03.2023, 13:55

Pixabay
W życiu każdego dorosłego człowieka przychodzi czas, w którym powinien pomyśleć o ubezpieczeniu na życie. Dzięki temu zadbasz o bezpieczeństwo finansowe, gdy Ciebie nagle zabraknie. Dowiedz się, na czym polega ubezpieczenie na życie, co możesz dzięki niemu zyskać oraz czym się kierować, wybierając odpowiednią polisę.

Ubezpieczenie na życie - nie tylko pieniądze

Wybór ubezpieczenia na życie to bardzo ważna decyzja. To nie tylko gwarancja zabezpieczenia finansowego rodziny na wypadek Twojej śmierci, ale też poczucie komfortu psychicznego, że zadbałeś o tych, którzy są dla Ciebie najważniejsi. Nie będą spędzały Ci snu z powiek myśli, co się stanie, jeśli Cię zabraknie.

Polisa na życie w Nationale Nederlanden działa 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu na całym świecie. Możesz nią objąć nawet do 10 osób - także dzieci. W każdej chwili możesz także rozszerzyć zakres swojego ubezpieczenia w zależności od aktualnych potrzeb, wybierając polisę:

•    na wypadek uszkodzenia ciała,

•    na wypadek cukrzycy,

•    na leczenie za granicą,

•    na wypadek pobytu w szpitalu lub operacji,

•    na wypadek nowotworu,

•    na wypadek poważnego zachorowania,

•    w razie wypadku bądź choroby dziecka.

Dzięki temu otrzymasz praktyczną pomoc i pieniądze na leczenie w razie choroby lub wypadku, a także pomoc finansową do 2 tys. zł miesięcznie, jeśli z powodu złego stanu zdrowia nie będziesz w stanie pracować przez minimum pół roku.

Ubezpieczenie na życie - dla kogo?

Ubezpieczenie na życie powinien posiadać każdy dorosły, świadomy człowiek, któremu zależy na bezpieczeństwie finansowym swoich bliskich w razie jego śmierci. Na rynku jest mnóstwo towarzystw ubezpieczeniowych, które oferują szeroką gamę polis na życie. Ważne, aby w tym gąszczu ofert wybrać tę, która będzie dopasowana do Twoich potrzeb i możliwości finansowych.

Nationale Nederlanden obejmuje ubezpieczeniem na życie osoby od 1. do 71. roku życia. Polisę można wykupić na minimum 5 lat i przedłużyć w razie potrzeby. To, ile pieniędzy dostaną Twoi bliscy, zależy wyłącznie od Ciebie. Może to być nawet ponad 1 mln zł - kwota wypłaty będzie zależała od wysokości opłaconej składki.

Na cenę składki wpływa kilka czynników, m.in.:

•    Twój wiek,

•    stan Twojego zdrowia,

•    suma ubezpieczenia,

•    okres ubezpieczenia,

•    ewentualne zniżki.

Cena każdej polisy ustalana jest indywidualnie. Jeśli wybierzesz pakiet ubezpieczeń, możesz otrzymać atrakcyjne rabaty.

Wybierając ubezpieczenie, nie kieruj się wyłącznie ceną. W tym wypadku tanie nie znaczy dobre. Porównaj oferty renomowanych firm ubezpieczeniowych. Wybierz tę, która ma duże doświadczenie na rynku i oferuje szeroki zakres ochrony przy stosunkowo niewielkiej liczbie wykluczeń.

W wyborze polisy pomoże Ci doradca ubezpieczeniowy. Pamiętaj, aby przed podpisaniem umowy dokładnie przeczytać ogólne warunki. To w nich znajdują się kluczowe informacje. Więcej na ten temat znajdziesz na stronie https://www.nn.pl/dla-ciebie/zycie-i-zdrowie/ubezpieczenie-na-zycie.html.

Więcej na https://www.nn.pl/

Źródło informacji: Nationale Nederlanden