VISTAL GDYNIA SA Ustanowienie hipotek

28.01.2016, 16:52aktualizacja: 28.01.2016, 16:52

Raport bieżący 7/2016

Zarząd Spółki Vistal Gdynia S.A. ("Spółka") w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 67/2015 informuje, iż w dniu 27 stycznia 2016r. powziął wiadomość o ustanowieniu:

1. Hipoteki umownej łącznej w wysokości do 5.600.000 PLN na rzecz Credit Agricole Bank Polska S.A. ("Bank"), na nieruchomościach położonych:

1) w miejscowości Dębogórze, gmina Kosakowo, dla których Sąd Rejonowy w Wejherowie, V Zamiejscowy Wydział Ksiąg Wieczystych z siedzibą w Pucku prowadzi księgi wieczyste nr GD2W/00055838/7, GD2W/00025202/1, GD2W/00043622/3.

2) w miejscowości Liniewo, powiat kościerski, dla której Sąd Rejonowy w Kościerzynie, IV Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą nr GD1E/00029142/7.

3) w Gdyni przy ulicy Hutniczej, dla których Sąd Rejonowy w Gdyni, V Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgi wieczyste nr GD1Y/0000063280/3, GD1Y/00055361/6, GD1Y/00062612/3 i GD1Y/00064397/3.

4) w Gdyni przy ulicy Hutniczej, dla których Sąd Rejonowy w Gdyni, V Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgi wieczyste nr GD1Y/00040710/0, GD1Y/00044680/8, GD1Y/00046170/4.

Hipoteka stanowi zabezpieczenie wierzytelności z tytułu umowy o kredyt nieodnawialny w kwocie 952.400 EUR.

2. Hipoteki umownej łącznej w wysokości do 30.000.000 PLN na rzecz Banku, na nieruchomościach położonych:

Hipoteka stanowi zabezpieczenie wierzytelności z tytułu umowy o linię wielocelową w kwocie 25.000.000 PLN.

3. Hipoteki umownej łącznej w wysokości do 1.176.000 PLN na rzecz Banku, na nieruchomościach położonych:

Hipoteka stanowi zabezpieczenie wierzytelności z tytułu umowy ramowej o zawieranie transakcji z dealing roomem w kwocie 7.450.000 PLN.

Wartość ww. nieruchomości na dzień ostatniego sprawozdania finansowego wynosiła 13.867.438,51 PLN.

Pomiędzy Spółką, osobami nią zarządzającymi lub nadzorującymi, a Bankiem lub osobami nim zarządzającymi nie występują żadne powiązania.

Podstawą sporządzania raportu jest fakt, iż wartość ustanowionych hipotek umownych łącznych jest wyższa od równowartości 1 mln Euro, przeliczonego po kursie średnim NBP obowiązującym w dniu powstania obowiązku informacyjnego.

Podstawą prawną jest §5 ust 1 pkt 1 oraz § 7 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku ze zm. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz