Vistex mianuje Amosa Bieguna tymczasowym dyrektorem generalnym

07.02.2024, 16:12aktualizacja: 07.02.2024, 16:16

PR Newswire/VISTEX, INC.

HOFFMAN ESTATES, Illinois, 7 lutego 2024 r. /PRNewswire/ -- Firma Vistex ogłosiła dziś, że Amos Biegun został mianowany tymczasowym dyrektorem generalnym.

Firma powierzyła kierownictwo Amosowi Biegunowi po tragicznej śmierci założyciela i dyrektora generalnego Vistex, Sanjaya Shaha. Przez ostatnie dziesięć lat w Vistex Amos kierował linią biznesową Rights & Royalties i pełnił funkcję dyrektora zarządzającego firmy w Wielkiej Brytanii. Wcześniej Amos był dyrektorem generalnym Counterpoint Systems, wiodącego dostawcy oprogramowania Rights & Royalties, przez prawie 20 lat, do czasu przejęcia firmy przez Vistex w 2014 roku. Jego wcześniejsze doświadczenie w roli dyrektora generalnego i przedsiębiorcy oraz długa kadencja w Vistex w charakterze członka Globalnego Zespołu Liderów Vistex sprawiły, że Amos stał się idealnym kandydatem do przeprowadzenia firmy przez kolejny etap jej działalności.

„Sanjay był niesamowitym wizjonerem i przedsiębiorcą, a jego odejście złamało nam wszystkim serca. Jestem zaszczycony, że zostałem wybrany na dyrektora generalnego Vistex w momencie, kiedy firma rozpoczyna kolejny etap działalności. Vistex będzie w dalszym ciągu dostarczać klientom światowej klasy oprogramowanie i usługi - powiedział Biegun. - Wraz z naszym zespołem kierowniczym i wszystkimi współpracownikami Vistex pozostaję wierny wizji, którą przedstawił Sanjay. Zamierzam ją realizować teraz i w przyszłości”.

Vistex

Rozwiązania Vistex ułatwiają przedsiębiorstwom kontrolowanie kluczowych procesów. Mnogość programów obsługujących wyceny, transakcje, tantiemy czy zachęty finansowe sprawia, że śledzenie przepływu środków - a tym bardziej analiza ruchów po stronie przychodów i zysków - to skomplikowany proces. Dzięki Vistex interesariusze mają łatwy wgląd do danych i wiedzą, które rozwiązania się sprawdzają oraz jakie dalsze kroki podejmować. Tym samym zyskują pewność, że każdy wydany lub zarobiony dolar przekłada się na faktyczny wzrost biznesowy, nie będąc jedynie kolejnym czynnikiem kosztotwórczym. Każdego dnia rozwiązania Vistex napędzają działalność największych przedsiębiorstw na świecie z całego spektrum branż. Vistex na stronę: www.vistex.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/510323/Vistex_Logo.jpg

Źródło: VISTEX, INC.