Warszawska STREFA najlepszą restauracją w Polsce

03.11.2015, 16:12aktualizacja: 03.11.2015, 16:12

STREFA 1
Niepowtarzalne dania będące połączeniem kuchni europejskiej i polskich inspiracji zapewniły warszawskiej restauracji STREFA tytuł „Najlepszej Restauracji w Polsce 2015”, a jej szefowi Jarosławowi Walczykowi miano „Szefa Kuchni 2015”. Obydwa prestiżowe wyróżnienia zostały przyznane w znanym konkursie „Poland 100 Best Restaurants”.

Co roku o tytuły przyznawane przez „Poland 100 Best Restaurants” ubiega się wielu znakomitych szefów kuchni i restauracji. Nic dziwnego, że tak wielu osobom zależy na wyróżnieniu oraz rekomendacji w katalogu „Poland 100 Best Restaurants” bo to największe w naszym kraju, niezależne wydawnictwo gastronomiczne. Na ostateczną ocenę danego lokalu wpływają m.in. oceny konsumentów, głosowanie w mediach społecznościowych oraz wnioski z wizyt tzw. tajemniczych klientów.

„Tym bardziej cieszy nas to wyróżnienie bo przyznali nam je sami klienci. Nagroda ostatecznie utwierdziła mnie w przekonaniu, że nasz pomysł na menu okazał się trafiony” – mówi Jarosław Walczyk, szef kuchni restauracji STREFA. Oparte na najwyższej jakości produktach menu to połączenie klasyki z nowoczesnością, które potrafi zadowolić najbardziej wyrafinowane podniebienia.

Niezależnie od tytułu Najlepszej Restauracji w Polsce, Jarosławowi Walczykowi przyznano tytuł „Szefa Kuchni 2015 Roku”. Jarosław Walczyk jest współzałożycielem Fundacji Klubu Szefów Kuchni, jurorem oraz organizatorem licznych pokazów kulinarnych. Wkrótce będzie reprezentował Polskę na Kulinarnych Mistrzostwach Świata w USA.

„Coraz więcej osób odwiedzających polskie restauracje pasjonuje się kulinariami i chce próbować potraw z całego świata. To pokazuje, jak bardzo w ciągu ostatnich lat zmienił się nasz gust. Dlatego tym bardziej cieszę się, że nasze propozycje zyskały uznanie” – podsumowuje Tadeusz Landa, jeden z właścicieli restauracji.

Restauracja STREFA to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc na kulinarnej mapie Warszawy. Usytuowana w samym sercu malowniczego placu Grzybowskiego z dogodnym dojazdem środkami transportu publicznego oraz transportem własnym. Goście delektują się tu wykwintną kuchnią oraz niepowtarzalną atmosferą tego miejsca.

KONTAKT:

Ada Krzewicka