Newsletter

Warszawska STREFA najlepszą restauracją w Polsce

03.11.2015, 16:12aktualizacja: 03.11.2015, 16:12

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

STREFA 1
STREFA 1
Niepowtarzalne dania będące połączeniem kuchni europejskiej i polskich inspiracji zapewniły warszawskiej restauracji STREFA tytuł „Najlepszej Restauracji w Polsce 2015”, a jej szefowi Jarosławowi Walczykowi miano „Szefa Kuchni 2015”. Obydwa prestiżowe wyróżnienia zostały przyznane w znanym konkursie „Poland 100 Best Restaurants”.

Co roku o tytuły przyznawane przez „Poland 100 Best Restaurants” ubiega się wielu znakomitych szefów kuchni i restauracji. Nic dziwnego, że tak wielu osobom zależy na wyróżnieniu oraz rekomendacji w katalogu „Poland 100 Best Restaurants” bo to największe w naszym kraju, niezależne wydawnictwo gastronomiczne. Na ostateczną ocenę danego lokalu wpływają m.in. oceny konsumentów, głosowanie w mediach społecznościowych oraz wnioski z wizyt tzw. tajemniczych klientów.

„Tym bardziej cieszy nas to wyróżnienie bo przyznali nam je sami klienci. Nagroda ostatecznie utwierdziła mnie w przekonaniu, że nasz pomysł na menu okazał się trafiony” – mówi Jarosław Walczyk, szef kuchni restauracji STREFA. Oparte na najwyższej jakości produktach menu to połączenie klasyki z nowoczesnością, które potrafi zadowolić najbardziej wyrafinowane podniebienia.

Niezależnie od tytułu Najlepszej Restauracji w Polsce, Jarosławowi Walczykowi przyznano tytuł „Szefa Kuchni 2015 Roku”. Jarosław Walczyk jest współzałożycielem Fundacji Klubu Szefów Kuchni, jurorem oraz organizatorem licznych pokazów kulinarnych. Wkrótce będzie reprezentował Polskę na Kulinarnych Mistrzostwach Świata w USA.

„Coraz więcej osób odwiedzających polskie restauracje pasjonuje się kulinariami i chce próbować potraw z całego świata. To pokazuje, jak bardzo w ciągu ostatnich lat zmienił się nasz gust. Dlatego tym bardziej cieszę się, że nasze propozycje zyskały uznanie” – podsumowuje Tadeusz Landa, jeden z właścicieli restauracji.

Restauracja STREFA to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc na kulinarnej mapie Warszawy. Usytuowana w samym sercu malowniczego placu Grzybowskiego z dogodnym dojazdem środkami transportu publicznego oraz transportem własnym. Goście delektują się tu wykwintną kuchnią oraz niepowtarzalną atmosferą tego miejsca.

KONTAKT:

Ada Krzewicka

kom +48 601 166 201

e-mail: ada.krzewicka@pr-ada.pl

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji 03.11.2015, 16:12
Źródło informacji Agencja PRada
Zastrzeżenie Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media.

Newsletter

Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.

ZAPISZ SIĘ