WeDo Technologies wprowadza pionierskie produkty SaaS do wykrywania nadużyć w branży telekomunikacyjnej

16.03.2017, 10:52aktualizacja: 16.03.2017, 10:52

- WeDo Technologies wprowadza na rynek nowatorskie produkty SaaS; - 60-dniowy darmowy okres testowy dla pionierskiego oprogramowania, w ramach usługi umożliwiającej operatorom telekomunikacyjnym identyfikowanie nadużyć szybciej, niż kiedykolwiek wcześniej; - Przyspieszony proces wykrywania i zmniejszania ryzyka nadużyć dzięki niezawodnym, wbudowanym aplikacjom.

LIZBONA, 15 marca 2017 r./PRNewswire/ - Spółka WeDo Technologies, światowy lider w obszarze kontroli przychodów i przeciwdziałania nadużyciom, ogłosiła dzisiaj wprowadzenie na rynek serii opartych na chmurze aplikacji służących przeciwdziałaniu nadużyciom w branży telekomunikacyjnej. Opracowane przez WeDo Technologies rozwiązanie pod nazwą RAID.Cloud umożliwia szybszą integrację z istniejącymi technologiami oraz prostsze, sprawniejsze i inteligentniejsze podejście do zapobiegania nadużyciom w branży telekomunikacyjnej, którego integracja zajmuje zaledwie kilku minut. RAID.Cloud to także oszczędność czasu i kosztów, dzięki funkcji samoobsługi oraz przyjaznemu użytkownikowi i łatwo dostępnemu procesowi onboardingu. Rozwiązanie obejmuje szereg aplikacji wykrywających określone rodzaje nadużyć, tj. nadużycia roamingowe, obejścia zabezpieczeń czy też IRSF (nadużycia polegające na generowaniu sztucznego ruchu na zagraniczne numery premium lub o wysokim koszcie).

Logo: http://mma.prnewswire.com/media/460947/WeDo_Technologies_Logo.jpg

Zdjęcie: http://mma.prnewswire.com/media/478835/RAID_CLOUD.jpg

RAID.Cloud oferuje również przełomowe aplikacje w obszarze profilowania ryzyka cyfrowego, doświadczenia klienta (CX) oraz analityki zapewniania jakości usług w oparciu o crowdsourcing.

RAID.Cloud stanowi odpowiedź WeDo Technologies na gwałtownie zmieniający się krajobraz w branży telekomunikacyjnej, który nakłada na dostawców usług komunikacyjnych (CSP) coraz większą presję w zakresie transformacji, rozszerzania oferty, dostosowywania się do złożonych systemów sieciowych, łączenia ofert usług i budowania ekosystemów współpracy, przy jednoczesnym zarządzaniu ciągle rosnącą skalą outsourcingu. Wszystkie wymienione czynniki sprawiły, że obecne środowisko telekomunikacyjne cechuje się wysokim ryzykiem utraty przychodów oraz nadużyć. W zeszłym roku Communications Fraud Control Association (stowarzyszenie na rzecz kontroli nadużyć w branży telekomunikacyjnej) doniosło, że różnego rodzaju nadużycia kosztują sektor około 38,01 mld USD. Wzrostowa tendencja w tym obszarze oznacza, że spółki odczuwają większą, niż kiedykolwiek potrzebę podjęcia stosownych działań i zabezpieczenia własnych systemów telekomunikacyjnych. Jednocześnie tempo, w jakim pojawiają się nowe czynniki ryzyka sprawia, że konieczne jest zastosowanie bardziej elastycznych i różnorodnych rozwiązań. WeDo Technologies współpracuje obecnie z ponad 170 operatorami telekomunikacyjnymi w 96 krajach, w tym z Etisalat, Vodafone, Orange, Turkcell, T-Mobile US i Verizon, dążąc do zapewnienia należytej kontroli i przeciwdziałania czynnikom ryzyka, a także kontroli przychodów.

"Obliczenia w chmurze wpłynęły na sposób, w jaki przedsiębiorstwa rozpatrują czynniki ryzyka w takich obszarach, jak kontrola przychodów i przeciwdziałanie nadużyciom - mówi Rui Paiva, dyrektor generalny WeDo Technologies. - Podmioty organizacyjne uznały fakt, iż rozwiązania w chmurze oraz hybrydowe stały się nowym sposobem na życie. Oparte na chmurze rozwiązania w zakresie minimalizowania nadużyć i ryzyka związanego z przychodami stały się więc nieodzowne w całym współczesnym środowisku mobilnym".

WeDo Technologies

WeDo Technologies jest światowym liderem w obszarze kontroli przychodów i business assurance, dostarczającym oprogramowanie i eksperckie usługi konsultingowe w celu inteligentnej analizy dużych ilości danych na przestrzeni całej organizacji – co pomaga w likwidacji i minimalizacji niewydolności operacyjnej lub biznesowej systemu, umożliwiając przedsiębiorstwu osiąganie znacznego zwrotu z inwestycji poprzez ochronę przychodów i obniżenie kosztów.

WeDo Technologies współpracuje z najbardziej renomowanymi firmami świata z branży telekomunikacji, sprzedaży detalicznej, usług komunalnych i finansów. Firma zatrudnia 600 wysoce wykwalifikowanych profesjonalistów, a z jej rozwiązań w zakresie oprogramowania korzysta ponad 180 klientów w 104 krajach.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.RAID.Cloud

Najświeższe informacje dostępne na profilu @WeDoNews

Informacje o RAID.Cloud

Informacje o WeDo Technologies