Własność prywatna, długoterminowa strategia napędza dwucyfrowy wzrost Lockton

29.06.2023, 15:40aktualizacja: 29.06.2023, 15:43

PR Newswire/Lockton

KANSAS CITY, Missouri, 29 czerwca 2023 /PRNewswire/ -- Lockton, największy na świecie niezależny broker ubezpieczeniowy będący spółką prywatną, ogłosił wzrost przychodów na poziomie 17% przy stałej podstawie walutowej oraz wzrost organiczny przychodów wynoszący 16% w roku podatkowym zakończonym 30 kwietnia 2023 r. Spółka Lockton uzyskała przychody globalne 3,1 mld dolarów w porównaniu do roku 2022, kiedy wyniosły one 2,7 mld dolarów. Dane dotyczące wzrostu przychodów są prezentowane przy stałej podstawie walutowej.

Odnotowano silny wzrost przychodów spółki za rok finansowy 2023 oraz osiągnięcie wzrostu organicznego przychodów rzędu 27% w poprzednim roku podatkowym. Działalność Lockton w USA i na świecie oraz globalna działalność reasekuracyjna odnotowały dwucyfrowe wartości wzrostu organicznego, potwierdzając dobrą kondycję platformy o coraz większym zróżnicowaniu.

„Rodzina Lockton z dumą przekazuje własność prywatną spółki kolejnemu pokoleniu - powiedział Ron Lockton, prezes wykonawczy. - Dalsze zaangażowanie w zachowanie niskich depozytów dla akcjonariuszy i reinwestycje w rozwój usług, kulturę i wzrost pozwalają naszym ludziom na dynamiczny rozwój i dają im wspaniałe możliwości. Wzrost spółki jest bezpośrednio związany z pełnym pasji działaniem naszych zespołów na rzecz zapewniania najlepszych rozwiązań dla klientów”.

W roku finansowym 2023 spółka Lockton poszerzyła swój zasięg geograficzny, otwierając nowe oddziały w Kolumbii, Omanie i Szwecji, oraz wzmocniła swoją obecność w Brazylii dzięki niedawnemu przejęciu THB Brazil. Oprócz tego spółka poczyniła znaczne inwestycje i zatrudniła najlepszych pracowników w dziedzinie cybernetyki, rozwiązań dla klientów indywidualnych do zarządzania ryzykiem oraz rozwiązań dla działalności w branży morskiej i z zakresu usług finansowych. Praktyka spółki Lockton związana ze świadczeniami również ewoluowała w rozwiązania dla pracowników, które odzwierciedlają całościowe podejście spółki do wspierania klientów w odnoszeniu sukcesów poprzez poprawę jakości życia pracowników.

„Jack Lockton założył Lockton Companies w 1966 z przekonaniem, że intensywne ukierunkowanie na klienta, tworzenie kultury opartej na trosce, dawanie ludziom możliwości i zachowanie własności prywatnej spółki pozwoli na stworzenie specjalnego miejsca dla klientów i wyjątkowych pracowników - powiedział dyrektor generalny Peter Clune. - Dynamiczny rozwój spółki wynika z wierności naszej filozofii biznesowej oraz z zaangażowania naszych pracowników”.

Wielokrotnie doceniona kultura spółki Lockton cieszy się renomą na całym świecie - otrzymała między innymi nagrodę Great Place to Work (świetne miejsce pracy) w Australii i Meksyku, uzyskała najwyższe wyróżnienie b-Heard w Wielkiej Brytanii i przez 14 lat z rzędu zajmuje miejsce wśród najlepszych pracodawców w branży ubezpieczeniowej oraz od trzech kolejnych lat znajduje się na liście najlepiej zarządzanych firm amerykańskich.

Lockton

To, co wyróżnia Lockton - niezależność - stanowi również jej przewagę. Prywatna struktura własności Lockton zapewnia ponad 10 750 podmiotów stowarzyszonych możliwości prowadzenia działalności w ponad 140 państwach w taki sposób, by skupiali się wyłącznie na potrzebach klientów w obszarze ryzyka i ubezpieczeń. Dzięki dostępowi do specjalistów na całym świecie Lockton dysponuje dogłębną wiedzą niezbędną do osiągania doskonałych rezultatów. Więcej informacji znajduje się na stronie www.lockton.com.

Wideo - https://mma.prnewswire.com/media/2143905/Lockton_CEO_Peter_Clune_on_the_reasons_for_their_success.mp4

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1024406/Lockton_Logo.jpg

Źródło: Lockton