Wyniki strategii Kaiyi Auto na rzecz nowej energii opublikowane w rocznicę jej wdrożenia

12.06.2023, 16:19aktualizacja: 12.06.2023, 16:22

PR Newswire/ KAIYI AUTO

YIBIN, Chiny, 12 czerwca 2023 r. /PRNewswire/ -- W dniach 9-11 czerwca w mieście Yibin odbywa się Międzynarodowa Konferencja Sektora Akumulatorów (World Power Battery Conference), której tematem przewodnim jest „Nowa ekologiczna moc, światowa nowa energia”. Podczas konferencji, firma Kaiyi Auto przedstawi swoje trzy nowe platformy technologiczne opracowane zgodnie z „koncepcją Yi” oraz pięć nowych produktów, w tym X7 PHEV, HH11 i HH12.

Koncepcja Yi podstawą do stworzenia trzech głównych platform technologicznych

„Koncepcja Yi” jest kluczowym elementem wspierającym realizację strategii na rzecz nowej energii firmy Kaiyi. „Y” odzwierciedla koncepcję marki pod względem zastosowania przez Kaiyi młodego nastawienia (Young - młody) i sposobu myślenia użytkowników (Your - twój) w celu uzyskania podwójnej równowagi pomiędzy potrzebami użytkowników (Yearn - pragnienia) a wizją organizacji. „I” odzwierciedla koncepcję platformy, którą charakteryzują trzy cechy: inteligencja, nieskończoność (infinity) i pomysłowość (imaginative). Zgodnie z „koncepcją Yi”, firma Kaiyi stworzyła trzy główne platformy technologiczne, czyli i-FA, i-EA oraz i-XA, stanowiące podstawę do wprowadzenia na światowy rynek 11 serii obejmujących 23 produktów zasilanych nowymi źródłami energii w okresie najbliższych pięciu lat.

Produkty zasilane nowymi źródłami energii przeznaczone na rynek globalny

Pięć nowych produktów zasilanych nowymi źródłami energii, które zostaną zaprezentowane podczas konferencji oparte są na platformie i-FA i i-EA.

X7 PHEV zbudowano na platformie i-FA. Wyposażono go w silnik hybrydowy 1,5T. Zasięg pojazdu zasilanego wyłącznie napędem elektrycznym to 260 km, a przy zastosowaniu pełnego napędu zasięg ten osiąga poziom 1200 km.

HH11/12 to podstawowa wersja samochodu elektrycznego zbudowanego na platformie i-EA, w wariancie trzydrzwiowym i pięciodrzwiowym. Planowane wyposażenie obejmuje podwójny ekran HD 10,25+7 cali, system bezkluczykowy i inne możliwości konfiguracji. Dano do zrozumienia, że model ten będzie również dostępny w wersji dostosowanej do ruchu lewostronnego. Samochód ten może przejechać do 400 km wyłącznie na napędzie elektrycznym.

Znane międzynarodowe przedsiębiorstwa współpracują na rzecz budowy ekologii przemysłowej

Oprócz opracowywania fenomenalnych produktów, firma Kaiyi Auto przyczyniła się również do budowy ekologii przemysłowej przy współpracy z CATL, Tencent i innymi międzynarodowymi spółkami o ugruntowanej pozycji, co w pełni koreluje ze stabilnym rozwojem strategii na rzecz nowej energii firmy Kaiyi Auto. W lipcu 2021 r., Kaiyi Auto i CATL zawarły strategiczne partnerstwo, w ramach którego obydwie strony będą ze sobą ściśle współpracować w różnych obszarach, takich jak opracowanie kompletnego podjazdu, akumulatorów Kylin o dużej gęstości mocy, modułowej technologii wymiany akumulatorów i recyklingu akumulatorów.

W roku 2025, modele samochodów Kaiyi zasilane nowymi źródłami energii stworzą „trzy nowe wzorce produktów zasilanych nowymi źródłami energii, obejmujące SUV-y, stanowiące główny wzorzec, modele A00 jako wzorzec uzupełniający i nową platformę SUV z możliwością rozbudowy, jako wzorzec podstawowy”.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2098246/Kaiyi_Auto_new_energy_strategy_anniversary_results_release.jpg

Źródło: KAIYI AUTO

Źródło informacji: PR Newswire