Young Living ogłasza współpracę z nową farmą na Filipinach

01.07.2019, 17:20aktualizacja: 01.07.2019, 17:20

Young Living Essential Oils
Farma kokosowa Kalipay będzie dostarczać olej kokosowy do Young Living i wspierać lokalną społeczność.

LEHI, Utah, 1 lipca 2019 r. /PRNewswire/ - Firma Young Living Essential Oils, światowy lider w branży olejków eterycznych, ogłosiła dziś nawiązanie współpracy z nową farmą na Filipinach: farmą kokosową Kalipay. Farma kokosowa Kalipay przyczynia się do zmian w lokalnej społeczności przez dawanie możliwości mieszkańcom i ochronę środowiska.

Ponieważ odpowiedzialność społeczna jest ważnym elementem filozofii farmy kokosowej Kalipay, farma każdego roku przekazuje środki na rzecz fundacji Lao, organizacji non-profit, która zajmuje się zwiększaniem możliwości wśród mniej uprzywilejowanych mieszkańców Filipin przez edukację, szkolenia i kształtowanie wartości. Poza wspieraniem fundacji Lao farma sponsoruje także dzieci lokalnych rolników pracujących z kokosem w uzyskiwaniu wiedzy z zakresu elektromechaniki. Działania te pozwalają na przełamanie cyklu ubóstwa i danie możliwości nowemu pokoleniu. Do tej pory farma zasponsorowała edukację 84 uczniów.

Farma kokosowa Kalipay wykorzystuje zieloną chemię, nową dyscyplinę, która polega na optymalizacji wykorzystania zasobów i minimalizacji odpadów. Opierając się na przekonaniu, że każdy krok w procesie się liczy, farma wdraża nowe praktyki w celu ograniczenia negatywnego wpływu do niezbędnego minimum.

„W Young Living już dawno temu podjęliśmy decyzję, na którą nie odważyłoby się wiele firm: przedkładamy misję nad zyski – skomentowała Lauren Walker, główna dyrektor łańcucha dostaw w Young Living Essential Oils. – Jest wiele sposobów, na które moglibyśmy pozyskiwać olej kokosowy do naszych produktów, sposobów prostszych lub tańszych. Farma kokosowa Kalipay wyróżnia się jako zrównoważone źródło kokosa. Wybraliśmy farmę kokosa Kalipay ponieważ podziela ona nasze wartości społeczności i zrównoważonego podejścia należące do naszego zobowiązania 5x5”– dodała dyrektor.

Każdy produkt marki Young Living, który wykorzystuje olej kokosowy pozyskany z farmy kokosa Kalipay przyczynia się do umożliwienia edukacji dzieci i ochrony środowiska. Firma Young Living będzie nawiązywać współpracę z większą liczbą farm podobnych do Kalipay, które to wspierają lokalne społeczności i wdrażają zrównoważone praktyki.

Więcej na temat farmy kokosa Kalipay można dowiedzieć się na stronie YoungLiving.com.

O Young Living Essential Oils

Marka Young Living Essential Oils, LC z siedzibą w Lehi w stanie Utah jest światowym liderem w branży olejków eterycznych oferujących najwyższej jakości produkty na rynku. Young Living poważnie podchodzi do roli lidera w branży i wyznacza standardy poprzez własne zobowiązanie do zachowania jakości Seed to Seal® obejmujące trzy kluczowe filary: pozyskiwanie, naukę i standardy. To te wytyczne wspierają Young Living w ochronie planety i zapewnianiu czystych, autentycznych produktów, dających klientom pewność w użyciu i dzieleniu się nimi z rodziną i znajomymi. Produkty marki Young Living, które powstają z surowców pochodzących z upraw firmy, farm partnerów oraz certyfikowanych dostawców, nie tylko pozwalają zachować zdrowy tryb życia, ale także dają możliwości ponad 6 milionom członków z całego świata w zakresie odnalezienia poczucia celu i dobrego życia przez dostosowanie pracy do wartości i pasji. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie YoungLiving.com, obserwując @younglivingeo w serwisie Twitter lub Facebook.

Kontakt z mediami: Zapytania medialne należy kierować pod adres prinquiries@youngliving.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/844564/25YearsYoung_2019.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/323110/Young_Living_Essential_Oils_Logo.jpg

Źródło: Young Living Essential Oils

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE