ZAKŁADY MAGNEZYTOWE ROPCZYCE SA (14/2017) Zatwierdzenie strategicznych kierunków rozwoju ZM Ropczyce na lata 2017-2020

11.04.2017, 16:47aktualizacja: 11.04.2017, 16:47

Raport bieżący z plikiem 14/2017

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd spółki pod firmą Zakłady Magnezytowe "ROPCZYCE" S.A. ("Spółka") informuje, iż w dniu 11 kwietnia 2017 roku, zgodnie z postanowieniami art. 22 pkt 22.2 ust. 4 Statutu Spółki, Rada Nadzorcza zatwierdziła przyjęty przez Zarząd Spółki plan określający "Strategiczne kierunki rozwoju Spółki na lata 2017-2020" (dalej jako "Strategia 2017 - 2020").

Głównym założeniem przyjętej Strategii, jest rozwój ZM Ropczyce w obliczu zachodzących zmian na rynku materiałów ogniotrwałych, a także podjęcie działań w kierunku zwiększenia bezpieczeństwa grupy oraz dywersyfikacja na czterech poziomach: produktowym, branżowym, geograficznym oraz inżynieringowym (strategia 4D). Wyciąg ze Strategii 2017 - 2020 stanowi załącznik do niniejszego raportu.

Zatwierdzając jednomyślnie Strategię Spółki na lata 2017 - 2020, Rada Nadzorcza zwróciła uwagę na potrzebę zapewnienia niezakłóconej i konsekwentnej jej realizacji oraz na kluczową rolę aktualnych członków Zarządu, uznając za stosowne i zasadne oraz zgodne z interesem Spółki podjęcie w trybie art. 369 par 1 KSH działań zmierzających do zapewnienia efektywnego funkcjonowania Zarządu Spółki w całym okresie obowiązywania Strategii.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz