Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Zarząd Zakłady Mięsne Henryk Kania Spółki Akcyjnej ("Spółka") w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 10/2018 z dnia 13 marca 2018 roku w sprawie emisji w ramach oferty prywatnej obligacji serii H ("Obligacje"), informuje o podjęciu w dniu 26 marca 2018 roku uchwały w sprawie przydziału Obligacji.
Spółka przydzieliła 86 200 (osiemdziesiąt sześć tysięcy dwieście) sztuk Obligacji o wartości nominalnej 1000 (tysiąc) złotych każda, o łącznej wartości nominalnej 86.200.000 PLN (osiemdziesiąt sześć milionów dwieście złotych). Rozliczenie i rozrachunek emisji Obligacji zostanie przeprowadzony za pośrednictwem Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych w dniu 28 marca 2018 roku.
Spółka informuje jednocześnie, iż w związku z pozyskaniem zobowiązań inwestorów do objęcia 14 500 (czternastu tysięcy pięćset) sztuk obligacji kolejnej serii o łącznej wartości nominalnej 14.500.000 PLN (czternaście milionów pięćset tysięcy złotych podjęła decyzję o emisji kolejnej serii obligacji. Emisja kolejnej serii obligacji planowana jest w pierwszej połowie kwietnia. Szczegółowe parametry planowanej emisji, takie jak w szczególności oprocentowanie, dokładny termin emisji i termin wykupu zostaną przez Spółkę określone w warunkach emisji tychże obligacji, o których Spółka poinformuje w odpowiednim czasie odrębnym raportem bieżącym.
Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1
kom espi zdz
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 28.03.2018, 00:39 |
Źródło informacji | ESPI |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |