Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Testy składają się z 10 pytań jednokrotnego wyboru. Do zaliczenia każdego z nich potrzeba odpowiedzieć poprawnie na co najmniej 60 proc. pytań. Uczestnicy są informowani o wyniku przez mechanizm e-platformy natychmiast po zakończeniu testu. Sprawdziany będą aktywne tylko do 16 września br.
Każdy test odpowiada tematom poszczególnych szkoleń IV edycji Prasowej Akademii Pieniądza, którymi są: „Najważniejsze pojęcia ekonomiczne”, „Bank centralny - rola i znaczenie w czasie pandemii”, „Jak bezpiecznie oszczędzać i kupować w dobie cyberzagrożeń”, „Inwestowanie i oszczędzanie a otoczenie gospodarcze”, „Warsztat łowcy gospodarczych fake newsów”.
Dostęp do testu jest możliwy po zarejestrowaniu na platformie szkoleniowej http://akademia.pap.pl. Rejestracji można dokonać w dowolnym momencie. Udział w szkoleniu jest całkowicie bezpłatny.
Każdy uczestnik w czasie trwania projektu Prasowa Akademia Pieniądza ma prawo do dwukrotnego podejścia do każdego z testów. Oprócz wspomnianej rundy podstawowej, która zakończy się 16 września br. przewidujemy jeszcze rundę poprawkową testów, która zostanie uruchomiona w drugiej połowie września 2022 r.
Przypominamy, uczestnicy, którzy zaliczą pozytywnie wszystkie testy online uzyskają certyfikaty potwierdzające ukończenie Prasowej Akademii Pieniądza. Certyfikat będzie można także uzyskać biorąc udział w stacjonarnym warsztacie w Warszawie (pierwszy odbył się w maju, a drugi odbędzie się 16 września w Warszawie).
Prasowa Akademia Pieniądza to szkolenie dla dziennikarzy i blogerów zainteresowanych tematyką ekonomiczną. Celem projektu realizowanego przez PAP we współpracy z NBP jest poszerzenie i uaktualnienie wiedzy ekonomicznej i podniesienie umiejętności warsztatowych w zakresie dziennikarstwa gospodarczego.
Aby wziąć udział w bezpłatnym szkoleniu, trzeba wypełnić FORMULARZ dostępny na stronie http://akademia.pap.pl. Rejestracja odbywa się w trybie ciągłym.
Testy są dostępne po zalogowaniu w zakładce SZKOLENIA (kliknij w baner IV edycji Prasowej Akademii Pieniądza) https://akademia.pap.pl/index.php?page=szkolenie&id=1
Źródło informacji: Serwis Samorządowy PAP
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 30.08.2022, 12:19 |
Źródło informacji | Serwis Samorządowy PAP |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ