Pixel Heaven 2014 - 31 maja i 1 czerwca w Warszawie!

26.05.2014, 12:43aktualizacja: 26.05.2014, 12:43

Nie lada gratka czeka na wielbicieli gier komputerowych. W weekend 31 maja i 1 czerwca w Warszawie w klubie 1500m2 przy ul. Solec 18 odbędzie się druga edycja Pixel Heaven - niezwykłej imprezy łączącej niezapomniane czasy elektronicznej rozrywki lat 80. i 90. ubiegłego wieku z generacją współczesnych gier wideo.

Czujesz przyjemną nostalgię związaną z kultowymi komputerami lat 80. i 90 ubiegłego wieku? Nazwy ZX Spectrum, Atari, C64, Amstrad, Amiga budzą w Tobie miłe wspomnienia? Pamiętasz czasy Wyścigu Pokoju rozgrywanego w kapsle z przyjaciółmi pod blokiem? Spędzałeś czas w kultowych salonach arcade, grając w Moon Patrol i flippery? Twoimi ulubionym bohaterami byli Kajko i Kokosz? A może Tytus, Romek i A'Tomek? Ciągle lubisz spędzać czas przy grach na swoim współczesnym komputerze i konsoli? Jeżeli odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań brzmi 'tak' - Pixel Heaven 2014 to idealne miejsce dla Ciebie!

Zapraszamy na:

- 8/16 BIT PLAYZONE - strefa z kilkudziesięcioma stanowiskami retro gotowymi do gry (ZX Spectrum, Atari i Commodore małe i duże, Amstrad, konsole z epoki...),

- GAME CONTEST - konkursy z nagrodami w największe growe klasyki,

- POLISH PINBALL OPEN - międzynarodowy turniej flipperowy oraz flipperowa strefa free play,

- AFTERPARTY - koncerty w klimacie (m.in. liveact Jona 'Jopsa' Hare!), karaoke oraz Noc z Demosceną,

- INDIE BASEMENT - wystawa i konkurs na najlepszą grę niezależną roku 2014,

- DVLUP! MEETUP - dwudniowa konferencja dla twórców gier,

- RETRO STORIES - cykl prezentacji i paneli dyskusyjnych o początkach gier i prasy komputerowej w Polsce, z udziałem osób, które to w naszym kraju tworzyły!

Tegoroczny Pixel Heaven to także wyjątkowi goście specjalni. W tym roku imprezę odwiedzą Mike Montgomery (założyciel studia Bitmap Brothers - twórca takich hitów na Amigę jak Speedball 2, Cadaver, czy Chaos Engine) oraz Jon 'Jops' Hare - legendarny założyciel studia Sensible Software, człowiek odpowiedzialny m. in. za Sensible Soccer oraz Cannon Fodder.

Więcej informacji oraz rejestracja: http://www.pixelheaven.pl oraz http://www.facebook.com/pixelheaven.

Plik graficzny dostępny pod adresem:

KONTAKT:

Robert Łapiński