Zlecone: Afghan Wireless poszerza grupę swoich klientów na świecie poprzez zawarcie nowych umów z firmami realizującymi doładowania

02.04.2012, 17:07aktualizacja: 02.04.2012, 17:07

KABUL, Afganistan, 31 marca 2012 r. /PRNewswire/ - Afghan Wireless ("AWCC") - wiodący operator telekomunikacyjny w Afganistanie oraz jedna z największych prywatnych firm w tym kraju pod względem liczby zatrudnianych osób - ogłosił dzisiaj poszerzenie wachlarza swoich usług w zakresie doładowań, dotychczas świadczonych w ramach popularnego TOHFA(TM), o możliwość doładowań w systemie oferowanym przez MoreMagic(TM), a wkrótce również w ramach ezetop(TM) - dwóch czołowych firm na świecie w branży doładowań dla telefonów komórkowych. Dzięki temu klienci Afghan Wireless oraz ich znajomi i rodziny na całym świecie będą mogli w każdym miejscu i o dowolnej porze realizować doładowania na własne potrzeby, jak i dla innych osób posiadających telefony w sieci AWCC.

Uruchomiony przez AWCC w 2009 r. system internetowych doładowań telefonów komórkowych w ramach TOHFA(TM) był pierwszą tego typu usługą w Afganistanie. Aby doładować konto w AWCC za pomocą TOHFA(TM), wystarczy wejść na stronę Afghan Wireless (http://www.afghan-wireless.com/tohfa), wpisać własny (lub znajomego/członka rodziny) numer telefon w sieci AWCC, następnie wybrać kwotę doładowania i dokonać wpłaty kartą kredytową poprzez Google-Checkout. Czas oczekiwania na realizację doładowania wynosi ok. 1 godziny.

MoreMagic Solutions(TM), czołowy usługodawca w zakresie mobilnych usług finansowych, już wkrótce poszerzy ofertę doładowań dla sieci AWCC na całym świecie. Firma ta będzie odpowiedzialna za realizowanie dla AWCC internetowych usług doładowań za pośrednictwem strony http://www.etopuponline.com lub w zlokalizowanych na całym świecie punktach detalicznych. Aktywacja rozwiązania MoreMagic Solutions(TM) w ramach sieci AWCC planowana jest przed 1 grudnia 2011 roku.

ezetop(TM) i AWCC zawarły porozumienie w sprawie świadczenia dodatkowych usług w zakresie doładowań telefonów komórkowych dla klientów AWCC w Azji, na Bliskim Wschodzie, na terenie wysp Pacyfiku, w Afryce, na Karaibach, w Ameryce Łacińskiej, w Ameryce Północnej oraz w Europie. Zgodnie z umową, ezetop(TM) ma zintegrować swoje usługi doładowań z siecią AWCC dla klientów na całym świecie. Dzięki ezetop(TM) osoby mieszkające lub pracujące za granicą mają możliwość dokonywania doładowań telefonów ich znajomych lub członków rodzin w kraju. Usługi dostępne są w ponad 350 000 punktach sprzedaży detalicznej na całym świecie, jak również na stronie internetowej http://www.ezetop.com.

"Poszerzenie naszego zakresu usług doładowań o MoreMagic Solutions i eztop będzie wartością dodatkową, która uzupełni dotychczasową usługę w ramach TOHFA - oznajmił Ehsan Bayat, dyrektor zarządzający AWCC. - AWCC pragnie świadczyć usługi wszystkim klientom, którzy chcą realizować doładowania dla członków swoich rodzin i znajomych korzystających z sieci AWCC w różnych częściach świata. Zapewniając klientom AWCC dostęp do usług świadczonych przez 3 czołowe firmy realizujące międzynarodowe doładowania do telefonów komórkowych, dajemy im pewność, że zawsze będą w stanie wykonać lub odebrać następny ważny telefon".

Informacje o Afghan Wireless

AWCC, z siedzibą w Kabulu, świadczy usługi dla blisko 4 000 000 użytkowników w całym Afganistanie i jest jednym z największych pracodawców na afgańskim rynku. AWCC zatrudnia bezpośrednio ponad 4 300 osób i kolejne 100 000 pośrednio. AWCC jest liderem w dostarczaniu bezprzewodowych i szerokopasmowych rozwiązań w branży telekomunikacyjnej dla klientów indywidualnych i firm. Dodatkowe informacje dostępne są na stronie http://www.afghan-wireless.com lub w serwisie internetowym Telephone Systems International ("TSI"): http://www.tsiglobe.com.

Źródło: Afghan Wireless

KONTAKT: