Zynga udostępnia grę Tiny Royale™ dedykowaną dla Snap Games

31.05.2019, 13:11aktualizacja: 31.05.2019, 13:11

Podzielona na krótkie rundy gra battle royale jest już dostępna dla użytkowników Snapchata na platformie gier wieloosobowych.

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Spółka Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), globalny lider w dziedzinie interaktywnej rozrywki, ogłosiła dziś udostępnienie cechującej się wartką akcją gry battle royale Tiny Royale™ dedykowanej dla Snap Games – platformy gier wieloosobowych stworzonej przez Snap Inc’s (NYSE: SNAP).

Niniejsza informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji: https://www.businesswire.com/news/home/51992471/en

Tiny Royale™ to strzelanka w trybie multiplayer z widokiem z góry, która przenosi doświadczenia płynące z rozgrywek battle royale na mobilną platformę Snapchat. Tiny Royale™ pozwala graczom wybierać postacie, rozgrywać bitwy zespołowo – wspólnie ze znajomymi – lub w pojedynkę i w ciągu trwających dwie minuty rund zbierać łupy i brać udział w strzelaninie, torując sobie w ten sposób drogę do zwycięstwa. Jednocześnie w rozgrywce może uczestniczyć maksymalnie 30 graczy, tworząc zespoły nie większe niż czteroosobowe. Przechodząc na wyższe poziomy, gracze mogą odblokowywać kolejne postacie, gromadzić broń i apteczki. Mapa rozgrywki zmniejsza się stopniowo do momentu, aż pozostanie tylko jeden gracz lub zespół.

„Niezmiernie cieszy nas fakt, iż jesteśmy jedną z pierwszych firm, która wypuszcza grę na aplikację Snapchat – powiedział Bernard Kim, prezes ds. działań wydawniczych w firmie Zynga. - Twórcy gier niezbyt często mają okazję kreować całkowicie nowe doświadczenia w ramach powstających platform, dlatego nasz zespół z ogromnym entuzjazmem przyjął możliwość przekształcenia gry battle royale w cechującą się wartką akcją grę przeznaczoną na platformę Snap Games”.

„W Snap Games chodzi o zapewnianie graczom nowych doznań płynących ze wspólnych rozgrywek, czego Tiny Royale™ jest doskonałym przykładem - powiedział Will Wu, dyrektor Snap Games. - Skorzystaliśmy z możliwości nawiązania współpracy z globalnym liderem, jakim jest Zynga, w zakresie opracowania gry na naszą platformę. Nie możemy się doczekać reakcji społeczności Snapchata na ten nowy sposób zbliżania do siebie ludzi”.

Platforma Snap Games została stworzona, aby umożliwić synchroniczne rozgrywanie gier pomiędzy znajomymi w oparciu o potężny silnik PlayCanvas. Udostępniona w kwietniu platforma oferuje szeroki wybór tytułów oryginalnych i tworzonych przez wydawców zewnętrznych. Już od dziś użytkownicy Snapchata będą mogli wypróbować Tiny Royale™ bezpośrednio z komunikatora Chat dostępnego w ramach aplikacji mobilnej Snapchat. W trakcie rozgrywek gracze będą mogli sprawnie komunikować się ze sobą zarówno za pomocą wiadomości tekstowych, jak i funkcji głosowych dostępnych w komunikatorze. Dzięki rozmowom prowadzonym na żywo gra Tiny Royale™ dostępna za pośrednictwem Snapchata dostarczy jeszcze więcej rozrywki.

Jeszcze tego lata w ramach Tiny Royale™ uruchomiona zostanie funkcja matchmakingu dla trybu rankingowego pod nazwą Tiny Royale™ Leagues. Funkcja ta podniesie poziom konkurencji pomiędzy graczami, przypisując ich do grup stuosobowych podzielonych na 20 poziomów. Gracze będą rozgrywać bitwy w ramach rankingu w ograniczonych przedziałach czasowych, zgarniając trofea i nagrody w oparciu o uzyskiwane wyniki.

Zynga Inc.

Zynga jest światowym liderem w dziedzinie interaktywnej rozrywki, którego misją jest zbliżanie do siebie ludzi z całego świata za pośrednictwem gier. Już ponad miliard osób miało bezpośrednią styczność z takimi tytułami tej firmy jak CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Merge Dragons!™, Words With Friends™ i Zynga Poker™. Gry Zynga dostępne są w ponad 150 krajach świata na wielu platformach społecznościowych i urządzeniach mobilnych. Powstała w 2007 r. Spółka ma siedzibę główną w San Francisco i biura w USA, Kanadzie, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Indiach, Turcji i Finlandii. Więcej informacji na stronie www.zynga.com lub na profilach Zynga na Twitterze i Facebooku.

Snap Inc.

Snap Inc. jest firmą fotograficzną. Wierzymy, że odkrywanie na nowo ich funkcji stanowi dla nas największą szansę pozytywnego oddziaływania na to, w jaki sposób ludzie żyją i komunikują się ze sobą. Wnosimy wkład na rzecz rozwoju człowieka poprzez umożliwianie mu wyrażania siebie, świadomego przeżywania każdej chwili, zdobywania wiedzy o świecie i przyjemnego spędzania czasu z innymi. Więcej informacji na stronie snap.com.

Zdjęcia i materiały wideo: https://app.box.com/s/yhbov8zs1g65gew0ht9vx68wip0v6pdl

Zobacz wersję źródłową informacji w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/51992471/en

Źródło: Zynga

KONTAKT:

Dana Whitney

e-mail: dwhitney@zynga.com

tel. 415-359-7006

Sarah Ross

e-mail: sarah@zynga.com

tel. 310-924-1404

Kjell Vistad

Gilberto Williams-Gamboa