Nauka i technologie

Bybit zdobywa czołowe pozycje w rankingach kontraktów terminowych inwestorów instytucjonalnych na rynku kryptowalutowym

22.12.2023, 15:06aktualizacja: 22.12.2023, 15:09

PR Newswire/Bybit

DUBAJ, ZEA, 22 grudnia 2023 r. /PRNewswire/ -- Bybit, trzecia co do wielkości giełda kryptowalutowa pod względem wolumenu obrotów, z radością informuje, że cały czas pnie się po szczeblach instytucjonalnego rynku kryptowalut, zdobywając najwyższe pozycje w szeregu kluczowych kategorii instrumentów pochodnych. Aktualne dane opublikowane przez Coinglass potwierdzają znakomite wyniki Bybit w wielu kluczowych kategoriach instrumentów pochodnych. W rankingu Total BTC Futures Open Interest – łącznej liczby otwartych kontraktów terminowych na Bitcoin – Bybit zajęła trzecie miejsce, a także drugie miejsce odpowiednio w kategoriach ETH, SOL i XRP, umacniając reputację jednej z najważniejszych platform dla profesjonalnych inwestorów, którym zależy na takich aspektach jak płynność, stabilność i dostęp do wiedzy specjalistycznej od zaufanych ekspertów.

Eugene Cheung, dyrektor ds. inwestorów instytucjonalnych w Bybit, podkreślił znaczenie tych osiągnięć, stwierdzając, że:

„Rankingi te pokazują, że niezmiennie zależy nam na spełnianiu potrzeb traderów instytucjonalnych. Zainwestowaliśmy znaczne środki w budowę solidnej infrastruktury i bezpiecznych produktów, dzięki czemu możemy zapewnić bardzo wysoki poziom płynności i ultra-szybką realizację transakcji. Walory te sprawiają, że z naszej oferty chcą korzystać bardzo wpływowi gracze, co daje nam dużo satysfakcji”.

Mówiąc o znaczeniu wyprzedzenia głównych konkurentów na kluczowych rynkach altcoinowych, Eugene dodał:

„Wyprzedzając naszych głównych konkurentów na kluczowych rynkach altcoinowych takich jak ETH, SOL czy XRP, dowodzimy rosnącej popularności Bybit wśród klientów instytucjonalnych”.

Rynki te mają coraz większe znaczenie dla zaawansowanych inwestorów, którym zależy na dywersyfikacji oraz generowaniu nadwyżek zwrotów, a platforma Bybit posiada wszystko, czego w tym celu potrzebują.

Doskonałe wyniki w rankingach to efekt wielu strategicznych rozwiązań i inicjatyw, takich jak Unified Trading Account czy Exchange Broker Program, które mają przyciągać i wzmacniać inwestorów instytucjonalnych.

Rynek aktywów cyfrowych cały czas ewoluuje, a Bybit pozostaje w forpoczcie innowacji, dostosowując swoją ofertę do stale rosnących potrzeb inwestorów instytucjonalnych. Dzięki konsekwencji w budowaniu solidnej infrastruktury, kreowaniu wysokiego poziomu płynności oraz zorientowaniu na inwestorów instytucjonalnych Bybit może umacniać pozycję platformy preferowanej przez profesjonalnych traderów zmagających się z zawiłościami rynku kryptowalutowego.

#Bybit / #TheCryptoArk

Bybit

Bybit powstała w 2018 r. i jest trzecią co do wielkości giełdą kryptowalutową pod względem wolumenu obrotów, która skupia 20 mln użytkowników. Jest to profesjonalna platforma, na której traderzy i inwestorzy kryptowalutowi i mogą korzystać z ultraszybkiego silnika dopasowującego, całodobowej obsługi klienta oraz wielojęzycznego wsparcia. Bybit jest dumnym partnerem aktualnych mistrzów świata konstruktorów i kierowców Formuły 1 - zespołu Oracle Red Bull Racing.

Więcej informacji można znaleźć na Bybit Press

Więcej informacji można znaleźć na stronie https://www.bybit.com

Aktualności publikowane są w grupach i na profilach Bybit w mediach społecznościowych:

Discord | Facebook | Instagram | LinkedIn | Reddit | Telegram | TikTok | X (Twitter) | YouTube

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2267288/Logo.jpg

Źródło: Bybit