Nauka i technologie

Gala BIGO Awards 2022 zorganizowana w celu uhonorowania wyjątkowych twórców i zaprezentowania wirtualnej przyszłości

10.01.2022, 09:21aktualizacja: 10.01.2022, 09:26

PR Newswire/Bigo Live

WARSAW, Poland, 10 stycznia 2022 r. /PRNewswire/ -- BIGO Technology, jedna z najszybciej rozwijających się spółek technologicznych, jest organizatorem trzeciej dorocznej gali BIGO Awards, której celem jest uhonorowanie najbardziej wyjątkowych twórców z całego świata. Gala odbędzie się o godz. 20:00 (GMT+8) w piątek, 14 stycznia 2022 r. na kanale Music Livehouse Bigo Live (Bigo ID: music).

W ramach przygotowań do gali 2022 BIGO Awards gwiazdy muzyki z całego świata nagrały swoje własne relacje na żywo w celu wsparcia wschodzących gwiazd BIGO. Francuska gwiazda pop, Kendji Girac i DJ Quintino z Holandii byli gospodarzami wydarzenia poprzedzającego galę w Europie, skierowanego do europejskich użytkowników. W uzupełnieniu tego gwiazdorskiego składu libańska wokalistka Yara zachwyciła publiczność niesamowitym występem podczas gali regionu Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej, która odbyła się 9 stycznia. Jessie J, wokalistka i autorka piosenek, również zapewni zapierające dech w piersiach show podczas relacji na żywo z najlepszym twórcą Bigo Live w Stanach Zjednoczonych, „Not_Your_Habibi" 11 stycznia.

Hasłem przewodnim tegorocznej edycji gali BIGO Awards jest „Lepsze relacje na żywo, lepsza przyszłość", które odzwierciedla zaangażowanie firmy w umacnianie pozycji milionów ludzi, którzy zyskują szansę wykorzystania milionów możliwości na jej platformie transmisji na żywo (live streaming). Każdego roku BIGO uaktualnia swoją galerię sław podczas gali. Honorują nadawców, którzy przyciągnęli widownię transmisji na żywo kreatywnością, oraz tych, który przyczynili się do zmiany społeczności poprzez najlepsze możliwe wykorzystanie live streamingu w minionym roku.

Jako lider sektora, BIGO nieustannie inwestuje w takie technologie przyszłości jak widzenie komputerowe, VR, AR i wiele więcej. Wydarzenie też uświetni swoją obecnością DINO, maskotka Bigo Live, która pojawi się w formie wirtualnej z zastosowaniem technologii 3D, jako gospodarz tej niepowtarzalnej gali, równocześnie zapewniając publiczności rzadką możliwość wglądu w świat Metaverse.

„Cały czas rozwijamy naszą technologię streamingową w celu umocnienia pozycji użytkowników i środowisk twórczych, gdzie ludzie mogą pokazać swój talent, kreatywność i potencjał - powiedział Mike Ong, wiceprezes BIGO Technology. - Dzięki innowacjom technologicznym nasza platforma live streamingu, Bigo Live, umożliwia autorom relacji tworzenie wartościowych treści o ogromnym znaczeniu dla swoich odbiorców. To właśnie z tymi twórcami, którzy mają pozytywny wpływ na docelowe społeczności, chcemy się identyfikować, chcemy ich nagradzać i honorować ich pracę”.

Podczas gali rozdania nagród BIGO wyróżni najlepszych twórców i rodziny 2021 roku na podstawie ich popularności w każdym regionie i na całym świecie. Amy i Iwapoyo z Japonii i Vanbury z Wietnamu znaleźli się na najwyższych pozycjach w rankingu najlepszych światowych twórców (Top Global Broadcasters) 2021 roku. Ponadto japońska rodzina BigWin zostanie uhonorowana tytułem Top Global Family (najlepsza rodzina o zasięgu globalnym) na platformie Bigo Live.

Każdy zwycięzca otrzyma puchar za osiągnięcia oraz nagrody w aplikacji. Ich twórczość również zostanie przestawiona w najważniejszych miejscach na świecie - takich jak billboardy na Times Square w Nowym Jorku, w USA i Burj Khalifa w Dubaju, ZEA.

Około 100 twórców reprezentujących różnorodne środowiska językowe i kulturowe weźmie udział w gali za pośrednictwem wystąpień online, obejmujących jogę w hamakach (aerial joga), muzykę etniczną, operę, Tron dance (show łączące taniec i światło), k-pop dance, cosplay (wcielanie się w fikcyjnych bohaterów) i wiele więcej. Ponadto wirtualny awatar 3D, który został niedawno wprowadzony przez Bigo Live, zadebiutuje na scenie, biorąc udział w wirtualnym koncercie „The Toys”, utalentowanego i popularnego wokalisty i autora piosenek z Tajlandii, oferując widzom w pełni pochłaniające uwagę doświadczenie.

Podczas tej zajmującej wirtualnej ceremonii, członkowie publiczności, którzy głosują na swoich ulubionych twórców, rodziny i region (Glory Region) otrzymają możliwość udziału w losowaniu nagród. Jest to dla nich szansa na wygranie telefonu Apple iPhone 13, ogromnych poduszek Dino i szeregu wirtualnych prezentów, stworzonych specjalnie z okazji gali.

Jeśli chcesz zobaczyć jak BIGO ożywia wirtualny świat podczas nadchodzącej dorocznej gali, dołącz do wydarzenia za pośrednictwem aplikacji Bigo.

Live: https://bigo.onelink.me/1168916328/GALA2022Music.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1555270/Bigo_Live_Logo.jpg

Wideo - https://www.youtube.com/watch?v=1Dc4zTEt54w

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1721512/Bigo_Awards_Gala_2022.jpg