Nauka i technologie

Hikvision przedstawia innowacyjną technologię zabezpieczeń, obejmującą sześć imponujących modernizacji bezpieczeństwa dla małych firm

27.12.2021, 09:52aktualizacja: 27.12.2021, 09:59

PR Newswire/Hikvision Digital Technology

HANGZHOU, Chiny, 27 grudnia 2021 r. /PRNewswire/ -- Firma Hikvision opublikowała „pakiet bezpieczeństwa" dla małych firm. Zestaw – wyposażony w „nowoczesne technologie bezpieczeństwa" – sprawia, że zabezpieczenia korporacyjne i funkcje kontroli dostępu stają się osiągalne dla małych firm, dzięki zmniejszeniu nakładów pracy i kosztów oraz przyspieszeniu reakcji na zdarzenia.

Hikvision's security kit for small businesses

Parker Li, dyrektor działu planowania marketingowego w Hikvision, podkreśla: „Ten pakiet inteligentnych technologii wspiera małe firmy na całym świecie w maksymalizacji ich bezpieczeństwa i redukcji związanych z tym nakładów pracy i kosztów. Co więcej, zapewniają one właścicielom firm swobodę monitorowania z dowolnego miejsca, gwarantując im poczucie spokoju, gdy nie mogą być na miejscu".

Najważniejsze korzyści dla małych przedsiębiorstw

Nowo wprowadzone portfolio „nowoczesnych technologii bezpieczeństwa" firmy Hikvision oferuje 6 najistotniejszych korzyści dla właścicieli i kierowników małych firm:

·    Nieprzerwana, zdalna kontrola dostępu
Umożliwia właścicielom firm lub kierownikom zdalne otwieranie drzwi za pomocą terminala do rozpoznawania twarzy Hikvision MinMoe. Dzięki temu mogą kontrolować dostęp pracowników, dostawców i innych gości – z dowolnego miejsca, całkowicie za pośrednictwem urządzenia mobilnego. Mniejsze przedsiębiorstwa mogą również wykorzystywać terminal MinMoe, jako ekonomiczne, bezkontaktowe rozwiązanie do rejestracji czasu pracy.

·    Automatycznie wyzwalane alarmy i filtrowanie fałszywych alarmów
System wykorzystuje kamery wyposażone w technologię AcuSense do rozróżniania osób i pojazdów od innych ruchomych obiektów, takich jak spadające liście czy ulewny deszcz. Pozwala to właścicielom firm i kierownikom na zminimalizowanie liczby fałszywych alarmów w celu obniżenia kosztów i skupienia wysiłków na szybszym reagowaniu na rzeczywiste zagrożenia.

·    Sygnalizatory akustyczno-optyczne ostrzegające przed intruzami
Rozwiązanie AcuSense Live-Guard wykorzystuje sygnalizację świetlną i dźwiękową w celu odstraszenia intruzów przed wejściem na teren firmy. Właściciele i managerowie mogą również nagrywać spersonalizowane komunikaty dźwiękowe nadawane przez system kamer.

·    Wyraźne rejestrowanie wideo w kolorze, także w niemal całkowitych ciemnościach
Technologia ColorVu firmy Hikvision zapewnia małym i średnim firmom pełnokolorowy obraz przy natężeniu oświetlenia na poziomie nawet 0,0005 luksa, co odpowiada światłu gwiazd w bezksiężycową noc. Tego typu obrazy charakteryzują się znacznie większą ilością szczegółów, co ułatwia identyfikację sprawców, a materiał dowodowy do późniejszego wykorzystania jest zapisany w znacznie lepszej jakości niż w przypadku standardowych kamer.

·    Prostota konfiguracji i zarządzania systemem monitoringu i alarmami
Wewnętrzne i zewnętrzne bezprzewodowe czujki alarmowe z serii AX PRO są natywnie zintegrowane z kamerami Hikvision. Ta wstępna integracja oznacza, że właściciele firm mogą niezwykle szybko i łatwo skonfigurować system monitoringu i zarządzać nim z poziomu jednego interfejsu, bez potrzeby stosowania oddzielnego oprogramowania dla alarmów i kamer.

·    Mobilny monitoring niezależnie od lokalizacji
Instalując Hik-Connect na swoich urządzeniach mobilnych, właściciele firm i kierownicy mają możliwość monitorowania alarmów i wideo ze wszystkich podłączonych urządzeń Hikvision w swoim systemie. W ten sposób mogą uzyskać pełny dostęp do kanałów wideo w czasie rzeczywistym, powiadomień o zdarzeniach i nie tylko – niezależnie od tego, czy są w domu, czy na urlopie na plaży.

Więcej informacji na temat oferowanego „zestawu bezpieczeństwa", obejmującego nowoczesne technologie bezpieczeństwa dla małych firm, można znaleźć na naszej stronie internetowej.

Hikvision

Hikvision Digital Technology to międzynarodowy dostawca rozwiązań IoT (internet rzeczy), którego głównym obszarem działalności są technologie w zakresie monitoringu wizyjnego. Zatrudniając liczny zespół wysoko wykwalifikowanych specjalistów B+R, Hikvision oferuje szeroki wachlarz kompleksowych produktów i rozwiązań dla wielu rynków pionowych. Oprócz branży bezpieczeństwa Hikvision rozszerza swoją działalność na branże technologii inteligentnego domu, automatyzacji przemysłu i elektroniki w motoryzacji, jednocześnie realizując długofalową wizję bezpieczeństwa i rozwoju świata. Produkty Hikvision zapewniają również niezawodną analitykę biznesową dla użytkowników końcowych, która pozwala na bardziej wydajne działania i komercyjny sukces. Działając z zaangażowaniem na rzecz najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktów, Hikvision oferuje rozbudowane zasoby z zakresu cyberbezpieczeństwa, m.in. Centrum Cyberbezpieczeństwa Hikvision. Więcej informacji znajduje się na stronie www.hikvision.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1698666/Hikvision.jpg

Źródło: Hikvision Digital Technology