Nauka i technologie

Hikvision publikuje wyniki finansowe za cały rok 2020 i za pierwszy kwartał 2021 roku

22.04.2021, 16:47aktualizacja: 22.04.2021, 16:52

HANGZHOU, Chiny, 22 kwietnia 2021 r. /PRNewswire/ -- Hikvision, dostawca rozwiązań IoT (internet rzeczy) prowadzący podstawową działalność w zakresie monitoringu wizyjnego, opublikował wyniki finansowe za cały rok 2020. W 2020 r. Hikvision wygenerował całkowity przychód w wysokości 63,50 mld RMB, notując wzrost o 10,14% rok do roku, z kolei zysk netto przypisany akcjonariuszom firmy wyniósł 13,39 mld RMB, co wskazuje na wzrost o 7,82% rok do roku.

Hikvision 1
Hikvision 2

Hikvision przedstawił również wyniki finansowe za pierwszy kwartał 2021 roku. Przychody wyniosły 13,99 mld RMB, co oznacza wzrost o 48,36% rok do roku. Zysk netto przypisany akcjonariuszom firmy w pierwszym kwartale wyniósł 2,17 mld RMB, co stanowi wzrost o 44,99% rok do roku.

W 2020 roku Hikvision dodatkowo zwiększył inwestycje w badania i rozwój, przeznaczając na ten cel kwotę 6,38 miliarda RMB. Wskaźnik wydatków na badania i rozwój stopniowo wzrastał w ciągu ostatnich kilku lat, z 7,62% w 2017 roku do 8,99% w 2018 roku, a następnie do 9,51% w 2019 roku i do 10,04% w 2020 roku.

Innowacje technologiczne były kluczowym obszarem koncentracji działań, napędzającym pomyślny rozwój firmy. Hikvision planuje nadal dostarczać coraz bardziej innowacyjne technologie, produkty i rozwiązania na rzecz poprawy bezpieczeństwa, zwiększonej wydajności operacyjnej i zrównoważonego rozwoju w społecznościach, firmach i społecznościach globalnych.

Ponieważ w 2020 roku pojawiły się nowe, zewnętrzne czynniki niepewności, Hikvision ściśle współpracował z partnerami i dostawcami na całym świecie, aby utrzymać stabilność i integralność w swoim łańcuchu dostaw, poprawić inteligentne procesy produkcyjne i zoptymalizować wydajność dostaw, a także zapewnić niezawodny rozwój biznesu.

Hikvision

Hikvision to dostawca rozwiązań IoT (internet rzeczy) prowadzący podstawową działalność w zakresie monitoringu wizyjnego. Zatrudniając liczny zespół wysoko wykwalifikowanych specjalistów B+R, Hikvision oferuje szeroki wachlarz kompleksowych produktów i rozwiązań dla wielu rynków pionowych. Oprócz branży bezpieczeństwa, Hikvision rozszerza swoją działalność na branże technologii inteligentnego domu, automatyzacji przemysłu i elektroniki w motoryzacji w celu realizacji swojej długofalowej wizji. Produkty Hikvision zapewniają również niezawodną analitykę biznesową dla użytkowników końcowych, która pozwala na bardziej wydajne działania i większy komercyjny sukces. Działając z zaangażowaniem na rzecz najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktów, Hikvision zachęca swoich partnerów do wykorzystania zasobów cyberbezpieczeństwa, które oferuje Hikvision, w tym Centrum Cyberbezpieczeństwa Hikvision. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.hikvision.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1494045/image_1.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1494046/image_2.jpg