Nauka i technologie

InVeris Training Solutions przedstawia SRCE™ - rewolucyjny system szkoleniowy oparty na technologii rzeczywistości rozszerzonej

30.11.2021, 11:47aktualizacja: 30.11.2021, 11:51

Fot. Business Wire/InVeris Training Solutions

SUWANEE, Ga.--(BUSINESS WIRE)-- InVeris Training Solutions, czołowy dostawca zintegrowanych rozwiązań w zakresie systemów szkolenia strzeleckiego opartego na narzędziach wirtualnych i standardowej broni skierowanych do służb zbrojnych, organów ścigania i klientów strzelnic komercyjnych, ogłasza wprowadzenie na rynek systemu SRCE™ (See, Rehearse, Collectively Experience [z ang. Obserwuj, Ćwicz, Zbieraj wspólne doświadczenia], lub „Source”), przełomowego, opartego na technologii rzeczywistości rozszerzonej bezprzewodowego symulatora stosowanego w ramach szkolenia z używania broni palnej. Spółka InVeris Training Solutions oferuje najbardziej zaawansowaną technologię rzeczywistości rozszerzonej dostępną na potrzeby symulatorów szkoleniowych dla służb zbrojnych i organów ścigania, co jest wyczynem, który nastąpił dużo wcześniej, niż uprzednio oczekiwano.

Niniejsza informacja prasowa zawiera materiały multimedialne. Pełna wersja informacji znajduje się na stronie: https://www.businesswire.com/news/home/20211129005628/en/.

„Rzeczywistość rozszerzona łączy w sobie najlepsze elementy świata wirtualnego i rzeczywistego w sposób, który jest w pełni realistyczny, płynny, oszczędny i pozwalający na przystosowanie do indywidualnych potrzeb - powiedział Al Weggeman, dyrektor generalny InVeris. - Teren tradycyjnych obiektów szkoleniowych może zostać przeskanowany i rozszerzony o dodatkowe elementy w celu przekształcenia go w dostępną od ręki strzelnicę, poprzez integrację elementów zewnętrznych zaledwie w kilka minut. Co ważne, możemy porównywać i mierzyć wyniki indywidualne i zespołowe dzięki wysoce precyzyjnemu śledzeniu lokalizacji każdego uczestnika, broni, czy nawet amunicji w czasie rzeczywistym”.

Kluczowe szkolenia służb mogą odbywać się teraz tam, gdzie są niezbędne lub w każdym miejscu na świecie. Ta unikatowa, kompleksowa, immersyjna technologia zapewnia sposób na obserwację, ćwiczenie i wspólne doświadczenie technik, rozwiązań taktycznych i procedur dzięki detekcji lokalizacji, ruchu, kierunku i danych biometrycznych w czasie rzeczywistym na potrzeby szkoleniowe i operacyjne. Zastrzeżona technologia skanowania SRCE pozwala instruktorowi na uchwycenie przestrzeni przeznaczonej na strzelnicę za pośrednictwem tabletu lub innego urządzenia wyposażonego w aparat o wysokiej rozdzielczości. Wrogie siły, podejrzani, cele pozorne, zakładnicy i pozostałe strony są wirtualne, co eliminuje potrzebę odgrywania ról przeciwników. SRCE umożliwia stworzenie wirtualnej strzelnicy w mgnieniu oka, co pozwala na szkolenie postępowania w przypadku ataku aktywnego strzelca i przeprowadzania misji. Bezprzewodowa technologia do noszenia, w tym wyświetlacz AR zakładany na głowę, zapewnia realistyczne zanurzenie bez ograniczania swobody ruchu i jest w pełni kompatybilny z wysoce precyzyjnym symulatorem broni InVeris BlueFire®.

Niezrównana interaktywna ocena akcji (AAR - After-Action Review) gromadzi dane na potrzeby analizy statystycznych niedostępnych dotąd parametrów, w tym kierunku wylotu lufy, wystrzału, nieudanych strzałów, śledzenia ruchu gałek ocznych i pozycji głowy. Czujniki umieszczone na ciele monitorują tętno, oddech, kierunek wzroku i inne parametry biologiczne uczestnika szkolenia. Uczestnicy szkolenia mogą również ponownie przejść zakończoną sesję, dzięki możliwości odtworzenia każdego elementu w formie wizualizacji w celu oceny wyników operacyjnych. Ta pozwalająca na głębokie zanurzenie funkcja AAR zapewnia instruktorom optymalną możliwość zwiększenia wierności odwzorowania rzeczywistych warunków podczas szkolenia i utrwalenia jego rezultatów.

Dodatkowe informacje na temat SRCE znajdują się na stronie https://www.inveristraining.com/srce.

InVeris Training Solutions

InVeris Solutions dostarcza najnowocześniejsze rozwiązania w zakresie systemów szkolenia strzeleckiego dla służb zbrojnych, organów ścigania i właścicieli strzelnic komercyjnych na całym świecie. Wraz ze spółkami zależnymi, FATS® i Caswell, firma InVeris Training Solutions wybudowała ponad 15500 strzelnic służących do szkoleń z zastosowaniem broni standardowej i 7500 systemów szkoleń wirtualnych na całym świecie w ciągu swojej dziewięćdziesięciopięcioletniej historii. Spółka ma siedzibę w Suwanee, w stanie Georgia i współpracuje z klientami ze Stanów Zjednoczonych i z całego świata, prowadząc działalność w obiektach znajdujących się na pięciu kontynentach.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211129005628/en/.

Źródło: InVeris Training Solutions

KONTAKT: