Nauka i technologie

Mobilny ISOF na platformie Samsung DEX udostępniony

10.11.2020, 08:00aktualizacja: 18.02.2021, 11:51

HEUTHES - Mobilny ISOF (1)
Firma HEUTHES udostępniła w Google Play nową wersję aplikacji Mobilny ISOF. Aktualizacja obejmuje drobne poprawki oraz obsługę trybu Samsung DEX. Umożliwia on przełączenie się z pracy na smartfonie/tablecie z obsługą ekranu dotykowego na pracę z oknami przy pomocy myszki i klawiatury jak w PC.

Dzięki temu, kolejnemu już uzupełnieniu, w łatwy sposób można zastąpić PC lub notebook mniejszym urządzeniem, np. tabletem lub smartfonem bez utraty komfortu pracy.

W ten sposób menadżerowie i pracownicy firm są bardziej mobilni, mogą pracować poza biurem równie efektywnie, mając wszystkie procesy pod kontrolą w jednym niewielkim urządzeniu, zawsze przy sobie.

Mobilny ISOF może być uruchomiony z pełną wersją systemu ISOF. HEUTHES pracuje nad tym aby udostępnić tę aplikację również dla użytkowników ISOF-START i w przyszłości w ISOF E-START. Może również być używany w portalach internetowych: Serwisowym, Dokumentowym i Zamówieniowym.

Po uruchomieniu aplikacji Mobilny ISOF można:

• wypełnić formularz, aby uzyskać dostęp do wersji demonstracyjnej systemu ISOF (opcja Zarejestruj DEMO w menu),

• uruchomić system ISOF - wersję komercyjną użytkowników lub demonstracyjną (opcja Uruchom ISOF w menu lub na pulpicie aplikacji),

• zainstalować certyfikat niezbędny do pracy w wersji komercyjnej systemu ISOF (opcja Menadżer certyfikatu w menu).

Aplikacja Mobilny ISOF odczytuje parametry smartfonów lub tabletów i dopasowuje interfejs systemu do stosunkowo niewielkiego ekranu tych urządzeń i obsługi dotykowej. Poruszanie się po modułach systemu następuje z wykorzystaniem ikon na pulpicie głównym oraz za pomocą menu mobilnego uruchamianego poprzez tzw. „hamburger” (trzy poziome kreski ustawione blisko siebie).

CRM Aktywności w wersji mobilnej umożliwia podgląd, edycję i dodawanie nowej Aktywności, wyświetlanie Aktywności w postaci listy, z zaawansowanym filtrem wyszukiwania, obsługą notatek oraz możliwością wywoływania połączenia telefonicznego do kontrahenta powiązanego z wybraną Aktywnością, również w trybie telekonferencji. Wybór powiązanego z Aktywnością kontrahenta następuje przy wykorzystaniu mechanizmu autosugestii z automatycznym wyborem. Szablony filtrów zapisują ulubione ustawienia generowanej listy.

W pozostałych modułach systemu, w ramach dostosowania do pracy na urządzeniach mobilnych, funkcjonują m.in. dedykowane paski narzędziowe oraz filtry.

Moduły CRM Aktywności i Zamówienia od klienta na smartfonie mogą stanowić podstawowy zestaw funkcji ISOF-ERP wykorzystywanych w praktyce przez sprzedawców i przedstawicieli handlowych, ułatwiając prowadzenie tzw. presellingu i vansellingu.

ISOF-ERP to zaawansowany systemem zapewniający pełną obsługę małych, średnich i dużych firm. Wspiera wszystkie potrzeby i obszary biznesowe przedsiębiorstw, tj.: Zamówienia, Sprzedaż, Magazyn, CRM, DMS, Księgowość, Produkcję, Logistykę, Portale B2B i wiele innych.

Więcej informacji na stronie www.isof.pl.

Tagi: Mobilny ISOF, HEUTHES, Samsung DEX, Bifilar Client-Web-Server, tablet, smartfon, ISOF-ERP, CRM

Źródło informacji: HEUTHES Sp. z o.o.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 10.11.2020, 08:00
Źródło informacji HEUTHES Sp. z o.o.