Nauka i technologie

Najtańszy na świecie składany telefon. Globalna premiera Blackview HERO 10 z podwójnym ekranem, aparatem 108MP i funkcją Dynamic Island na Androida

20.05.2024, 14:14aktualizacja: 20.05.2024, 14:17

PR Newswire/Blackview

SHENZHEN, Chiny, 20 maja 2024 r. /PRNewswire/ -- Blackview, pionierska marka technologiczna produkująca urządzenia inteligentne, ogłosiła dzisiaj globalną premierę pierwszego składanego smartfona - Blackview HERO 10. Aby zapewnić równiejszy dostęp do zazwyczaj drogich składanych telefonów, marka prezentuje najtańszy na świecie składany telefon, który charakteryzuje się jednak bezkompromisowymi parametrami i łączy w sobie design, wydajność i trwałość tworzące nowe doświadczenia korzystania ze składanego telefonu z podwójnym ekranem.

Olśniewający, przejrzysty obraz, trwały składany ekran

Blackview HERO 10 wyposażono w główny wyświetlacz AMOLED 2.5K o przekątnej 6,9 cala z 1,07 mld kolorów, który uzyskał certyfikat TÜV SÜD Low Blue Light. Zaprojektowany w formie składanej ekran obsługuje Split View, aby umożliwić sprawniejsze i bezproblemowe wykonywanie kilku czynności jednocześnie. Ultracienkie szkło UTG oraz wiodące w branży zawiasy w kształcie kropli wody, które pozwalają na łatwe składanie i dużą trwałość, zapewniają trwałość i niemal zupełny brak zarysowań po 250 000 złożeń.

Pierwszy aparat składanego telefonu 108MP dla zachowania pięknych momentów

Blackview HERO 10 ma główny aparat Samsung 108MP oraz ultraszerokokątny aparat tylny 8MP, a także aparat do selfie 32MP - wszystkie działają na podstawie najnowszego algorytmu ArcSoft 9.0. Aparat, z którego można korzystać pod różnymi kątami, pozwala na bardziej kreatywne zdjęcia i umożliwia użytkownikom wyrażenie siebie bez korzystania ze statywu czy konieczności trzymania urządzenia.

Ekran Smart Cover Screen zawiera skróty do najważniejszych funkcji, a także celownik do robienia selfie o większej ostrości aparatem 108MP.

Design z nutką elegancji

Z dbałością o każdy szczegół urządzenie jest pokryte ekologiczną skórą wegańską (Sakura Purple & Eclipse Black). Jego delikatna obudowa idealnie pasuje do dłoni, kieszeni i delikatnych torebek.

Pierwsze urządzenie z dynamicznym podglądem na żywo

Poza klasycznymi funkcjami DokeOS 4.0 jest wyposażony w dynamiczny podgląd na żywo, który daje większą frajdę w codziennych interakcjach dzięki funkcji zbliżonej do Dynamic Island iPhone’a. Ponadto Blackview zapewnia trzyletnie aktualizacje głównych wersji Androida.

Płynność działania

Zachowując równowagę między drogimi sieciami 5G i płynną wydajnością, urządzenie posiada MediaTek Helio G99 6 nm, wysokiej klasy chipset 4G o wydajności na poziomie 5G. W połączeniu z pamięcią do 36 GB (12 GB fizycznych i 24 GB wirtualnych) i 256 GB pamięci ROM, smartfon osiąga 442 746 punktów Antutu.

Telefon wyposażono w baterię o pojemności 4000 mAh oraz szybkie ładowanie 45 W.

Ceny i dostępność

Telefon niedługo pojawi się na AliExpress w specjalnej przedsprzedaży za jedyne 404 $ (cena pierwotna 858 $) z prezentem W50 dodawanym do pierwszym 100 zamówień. Oferta dostępna tylko od 20 maja do 7 czerwca 2024 r. PST.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2415792/image.jpg

Źródło: Blackview