Nauka i technologie

Penta Security przedstawia firewall dla aplikacji internetowych WAPPLES z certyfikatem ICSA podczas wydarzenia GITEX Technology Week 2021

03.11.2021, 09:04aktualizacja: 03.11.2021, 09:08

DUBAJ, ZEA, 2 listopada 2021 r. /PRNewswire/ -- Spółka Penta Security Systems Inc., światowy lider w dziedzinie cyberbezpieczeństwa z Korei Południowej, odnotowała sukces przedstawiając firewall dla aplikacji internetowych WAPPLES z certyfikatem ICSA podczas tegorocznej edycji wydarzenia GITEX Technology Week. GITEX, impreza znana jako jedna z największych wystaw branży IT, przyciągnęła ponad 100 000 uczestników, w tym 4 000 firm i 200 podmiotów rządowych reprezentujących 140 krajów.

W świetle rosnącej od początku pandemii liczby ataków, firma Penta Security podkreśliła wagę zastosowania bezpiecznego firewalla dla aplikacji internetowych, który może być obsługiwany w różnych środowiskach. Jest to szczególnie istotne w kontekście pandemii, która nadal wymusza dystans społeczny, co sprawia, że coraz więcej przedsiębiorstw doświadcza cyberataków skierowanych przeciwko aplikacjom internetowym i interfejsom API, których rozwój napędza transformacja cyfrowa.

Jako rozwiązanie w zakresie firewalli aplikacji internetowych zajmujące czołową pozycję w regionie Azji i Pacyfiku, WAPPLES wyróżnia się na tle innych produktów tego typu ofertą prostych i bezpiecznych aktualizacji. Analizuje ruch w celu wykrywania wszelkich wrogich zachowań z zastosowaniem opatentowanego silnika opartego na logice i regułach wykrywania umożliwiających bardzo niskie wskaźniki fałszywie dodatnich wyników. Ponadto poprzez gromadzenie i przechowywanie logów z urządzeń bezpieczeństwa, WAPPLES firmy Penta Security identyfikuje ataki oparte na nowych wzorcach wykorzystywania słabych punktów. W celu wsparcia specjalistów z branży w rozwiązywaniu tych pojawiających się wyzwań, podczas tego wydarzenia Penta Security zorganizowała pokazy i kompleksowe konsultacje dotyczące uruchomienia swoich rozwiązań.

„Firma Penta Security ugruntowała swoją pozycję jako znakomity dostawca rozwiązań WAF w regionie Azji i Pacyfiku dzięki przełomowemu podejściu do bezpieczeństwa, co uwidaczniają liczne wyróżnienia w ramach najbardziej cenionych programów nagród branżowych – powiedział DS Kim, dyrektor ds. strategii w Penta Security. - Obecnym priorytetem Penta Security jest skoncentrowanie się na spełnianiu potrzeb naszych klientów w zakresie prowadzenia działalności w bezpieczniejszym środowisku. Cieszymy się na rozszerzenie zasięgu naszej sieci na region Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej dzięki lokalnym partnerom i dystrybutorom”.

Penta Security

Penta Security, światowy lider w dziedzinie bezpieczeństwa sieci, danych i internetu rzeczy z 24-letnim doświadczeniem w tworzeniu bezpiecznych połączeń, jest najlepszym dostawcą usług bezpieczeństwa cybernetycznego w Azji, wyróżnionym przez Frost & Sullivan. Firewall aplikacji internetowych WAPPLES firmy Penta Security był liderem rynku w Korei przez 13 kolejnych lat od 2009 roku, a także zdominował cały region Azji i Pacyfiku, uzyskując największy udział w rynku od 2016 roku. Od tego czasu firma zdobyła pozycję na rynku Europy, Bliskiego Wschodu i Ameryki Północnej. Więcej informacji znajduje się na stronie www.pentasecurity.com. Zapytania dotyczące współpracy należy kierować na adres info@pentasecurity.com.

Źródło: Penta Security Systems

Źródło informacji: PR Newswire