Nauka i technologie

TCL nawiązuje współpracę z największymi europejskimi drużynami sportowymi, czym potwierdza swoje zaangażowanie w świadczenie najwyższej jakości usług związanych z oglądaniem wydarzeń sportowych

02.11.2023, 17:02aktualizacja: 02.11.2023, 17:05

Dzięki najnowocześniejszym, wielkoekranowym telewizorom LED QD-Mini koncern TCL, oficjalny sponsor wielu europejskich reprezentacji narodowych, zadba o to, by fani sportu mogli cieszyć się każdą chwilą pełną akcji

PARYŻ, 1 listopada 2023 r. /PRNewswire/ - Spółka TCL Electronics (1070.HK), lider w branży elektroniki użytkowej i właściciel dwóch najpopularniejszych na świecie marek telewizorów, zapewniła w październiku, niezwykle intensywnym miesiącu dla europejskiego sportu, dostęp do najwyższej jakości obrazu w domach w całej Europie. Z uwagi na trzymające w napięciu kwalifikacje do najważniejszych rozgrywek piłkarskich i największe międzynarodowe zmagania w rugby w całym sezonie, miłośnicy sportu byli, co zupełnie zrozumiałe, niezwykle zajęci w minionym miesiącu. Przy tak dużej ilości czasu spędzonej na oglądaniu najważniejszych spotkań TCL ma świadomość, jak ważne jest tworzenie telewizorów, które maksymalizują wrażenia z oglądania. Oferując niezrównaną technologię i wspierając największe zespoły ligowe poprzez swoją szeroką ofertę IP, TCL przybliża ducha sportu milionom klientów.

TCL: zagorzały ambasador wartości sportu

Działając jako pionier technologii ekranowych firma TCL nieustannie pracuje nad oferowaniem odbiorcom na całym świecie wciągającej rozrywki i magicznych chwil. Z tego względu TCL rozumie fundamentalną moc, jaką oglądanie sportu na żywo może mieć dla ludzkich uczuć i doświadczeń, łącząc ich podczas przeżywania wzlotów i upadków, które nieuchronnie pojawiają się w trakcie wszystkich ważnych spotkań.

Stała współpraca TCL z największymi na świecie drużynami sportowymi i zawodnikami jest dowodem na ogromne zaangażowanie w uhonorowanie rozrywki, którą pasjonują się ludzie na całym świecie. Poprzez koncentrację na sponsorowaniu najwyższej klasy europejskiej piłki nożnej i rugby oraz tworzenie zaawansowanej dostępnej technologii TCL wprowadza magię sportowych emocji do milionów europejskich domów, czym potwierdza swoje niezmienne zobowiązania wobec tego regionu.

Najnowocześniejsza technologia telewizyjna opracowana z myślą o widzach zmagań sportowych

Podobnie jak w przypadku każdego stadionu, tak i tutaj im większy ekran, tym lepiej. Firma TCL doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że treści wyświetlane na większym ekranie mogą mieć jeszcze większy wpływ na odbiorców i niestrudzenie rozszerza swoją ofertę telewizorów o przekątnych od 65 do 98 cali. Flagowe telewizory LED QD-Mini, seria TCL X95 z przełomową jasnością maksymalną oraz TCL C805 są dostępne w rozmiarach do 98" na wybranych rynkach. Ponadto, będąc wiodącą marką w segmencie 98-calowych telewizorów, koncern niedawno wprowadził najbardziej przystępny cenowo 98-calowy model TCL P745, umożliwiając szerszej publiczności śledzenie relacji sportowych na ekranie w taki sam sposób, jakby oglądali widowisko na żywo ze stadionu.

Podobnie jak w przypadku większych ekranów, w najnowszej linii QD-Mini LED firma TCL opracowała wiele zaawansowanych technologii mających na celu uzyskanie wyraźniejszego, płynniejszego i bardziej szczegółowego obrazu w przypadku akcji na żywo i treści o dużym natężeniu ruchu. Procesor AiPQ 3.0 wyposażono w układ Ai-MEMC, który jest w stanie konwertować obrazy o niskiej liczbie klatek na sekundę na te o wysokiej liczbie klatek na sekundę, przywracając jedwabiście gładki obraz bez rozmyć i efektu rozrywania, zapewniając nieprzerwaną akcję. Częstotliwość odświeżania 144 Hz, która może dostosowywać się do różnych klatek wejściowych w czasie rzeczywistym, sprawia, że wrażenia z oglądania wydarzeń sportowych wznoszą się na zupełnie nowy poziom. Piłka mknie po ekranie bez najmniejszych zakłóceń, a dzięki niewiarygodnie niskiemu opóźnieniu wejściowemu można dokładnie prześledzić moment, w którym drużyna zdobywa bramkę.

Uruchomienie „Trybu sportowego”, klasyfikującego zawartość obrazu na podstawie percepcji sztucznej inteligencji i odpowiednio dostosowującego poszczególne parametry jakościowe w zakresie jasności, kontrastu, koloru i rozdzielczości, dodatkowo przenosi żywe wrażenia stadionowe do domów, wykorzystując ekspresję miliardów kolorów. Wystarczy wyobrazić sobie najbardziej wyraziste stroje drużynowe, niezwykle zieloną murawę i maksymalnie błękitne niebo, aby jeszcze bardziej zwiększyć wrażenia z oglądania.

Wszystkie wydarzenia można obejrzeć na telewizorach LED TCL QD-Mini, które są już dostępne na wybranych rynkach w Europie.

* Wygląd, funkcjonalność i dostępność produktu mogą się różnić w zależności od kraju/regionu.

TCL Electronics

Firma TCL Electronics (1070.HK) to szybko rozwijające się przedsiębiorstwo elektroniki użytkowej i wiodący gracz na międzynarodowym rynku telewizorów. Założona w 1981 r. firma prowadzi obecnie działalność w ponad 160 krajach na świecie. TCL specjalizuje się w badaniach, rozwoju i produkcji elektroniki użytkowej, w tym telewizorów, sprzętu dźwiękowego i urządzeń do inteligentnego domu. Odwiedź stronę internetową firmy na https://www.tcl.com.

Źródło: TCL Electronics

KONTAKT: