Nauka i technologie

TCL oficjalnym partnerem reprezentacji Niemiec w piłce nożnej mężczyzn

29.09.2023, 08:47aktualizacja: 29.09.2023, 08:55

PR Newswire/TCL Electronics
TCL i Niemiecki Związek Piłki Nożnej (DFB) ogłosili ustanowienie partnerstwa na okres kolejnych 4 lat - Dzięki doskonałej rozrywce, jaką zapewnia nowa seria TCL QD-Mini LED i telewizorom w rozmiarze XL, miłośnicy piłki nożnej mogą oczekiwać wspaniałych wrażeń płynących z oglądania meczu reprezentacji w piłce nożnej mężczyzn.

FRANKFURT, Niemcy, 28 września 2023 r. /PRNewswire/ -- TCL, czołowa marka produktów elektroniki użytkowej i producent najlepszych 98-calowych telewizorów na świecie, oraz pionier technologii inteligentnego domu, ogłosił rozpoczęcie oficjalnego partnerstwa z reprezentacją Niemiec w piłce nożnej mężczyzn w DFB Campus, siedzibie głównej Niemieckiego Związku Piłki Nożnej.

„Współpraca z DFB wyznacza szlak i fundamenty pod zrównoważoną, inteligentną i pełną sukcesów przyszłość dla każdej ze stron. Przy wsparciu TCL i innowacyjnych telewizorów QD-Mini LED 4K z segmentu premium i telewizorów XL o imponujących wymiarach do115 cali, głośników soundbar zapewniających wciągające wrażenia i inteligentnych klimatyzatorów, stanowiących rezultat prac badawczo-rozwojowych ukierunkowanych na zapewnienie klientom satysfakcjonujących doświadczeń, w każdym momencie służymy pomocą naszej reprezentacji w piłce nożnej w ich drodze do sukcesu” - powiedział Carlos Li, dyrektor generalny TCL Industries Europe Business Group.

„Jesteśmy zachwyceni dołączeniem do rodziny kadry narodowej. Żyjemy w erze mobilności i niemal wszystko robimy w biegu. Zasiadamy jednak przed telewizorami z przyjaciółmi i rodziną, aby obejrzeć mecz naszej reprezentacji i chcemy podziwiać graczy na dużym ekranie. TCL zaprasza was do zanurzenia w świecie doświadczeń płynących z oglądania telewizji, zapewniających wrażenie, że jesteście na stadionie razem z reprezentacją. Ciesz się z każdego wciągającego momentu dzięki nowej serii telewizorów o super dużej przekątnej, z czołowymi w branży wartościami ultra szybkiej częstotliwości odświeżania na poziomie 144 Hz, co pozwala uchwycić każdy moment błyskawicznej gry niemieckiej kadry. Wszystkie gole mogą być ukazane lepiej na większym ekranie telewizora”.

„Witamy TCL jako nowego partnera naszej reprezentacji w piłce nożnej mężczyzn. Dzięki TCL, w gronie naszych partnerów znalazł się kolejny globalny gracz, który wesprze nas również swoją wiedzą technologiczną i innowacjami oraz umożliwi nam bliższe relacje z fanami piłki nożnej na całym świecie” - powiedział Dr. Holger Blask, dyrektor ds. marketingu i sprzedaży oraz rzecznik prasowy DFB GmbH & Co. KG. - Cieszymy się z możliwości naszego udziału w zwiększeniu świadomości marki TCL w Niemczech i w innych krajach”.

Jako zagorzali miłośnicy sportu, przedstawiciele TCL Electronics poszerzają swoje partnerstwa sportowe na całym świecie. Z perspektywy marki, sport łączy ludzi i oznacza o wiele więcej niż tylko rozgrywki: Za każdym wyzwaniem i zwycięstwem kryją się mocne historie. Czerpiąc z tego entuzjazmu, firma TCL podjęła decyzję o zaangażowaniu w Europie, wsparciu kilku czołowych drużyn i wydarzeń w ramach rozgrywek szeregu lig reprezentujących wiele dyscyplin sportu. Ostatnie ogłoszenie partnerstwa z DFL kładzie podwaliny pod jeszcze bardziej mocniejszej zaangażowanie TCL w celu zapewnienia klientom i partnerom detalicznym wielu doświadczeń sportowych i rozrywkowych, jak również produktów najwyższej jakości.

TCL uważa, że wszystkie magiczne momenty powinny być dostępne dla wszystkich. Z tego względu telewizory QD-Mini LED zapewniają dostęp do wszystkich cennych chwil. Dzięki ekranom w rozmiarze XL do 98 cali o przekątnej 242 cm, nie umknie nam żaden moment. Zamiarem tego jest realistyczne oddanie odczucia przybliżenia się do gry i zanurzenia w nią na linii bocznej boiska. Dzięki partnerstwu sportowemu, TCL ma nadzieję przemówić do szerokiego grona fanów, którzy zyskają możliwość cieszenia się momentami wyświetlanymi na ekranie telewizora o imponujących rozmiarach.

TCL Electronics

Firma TCL Electronics (1070.HK) to szybko rozwijające się przedsiębiorstwo elektroniki użytkowej i wiodący gracz na międzynarodowym rynku telewizorów. Założona w 1981 r. firma prowadzi obecnie działalność w ponad 160 krajach na świecie. TCL specjalizuje się w badaniach, rozwoju i produkcji elektroniki użytkowej, w tym telewizorów, sprzętu dźwiękowego i urządzeń do inteligentnego domu. Odwiedź stronę internetową firmy na https://www.tcl.com.

DFB

Niemiecki Związek Piłki Nożnej (Deutscher Fußball-Bund e.V. lub DFB) jest organizacją zrzeszającą regionalne i krajowe stowarzyszenia jak również ligi, w ramach których odbywają się rozgrywki piłki nożnej. Głównym zadaniem DFB jest organizacja i przeprowadzenie mistrzostw i zawodów w ramach lig stowarzyszeń regionalnych i krajowych oraz lig licencjonowanych. DFB reprezentuje interesy stowarzyszeń członkowskich w kraju i za granicą, przy czym zrzesza około siedem milionów członków, co czyni go jednym z największych związków sportowych na świecie.

Jako nowa spółka zależna w całości należąca do DFB e.V., DFB GmbH & Co. KG konsoliduje obszary działalności gospodarczej i cyfrowej DFB (w tym reprezentacje kraju, trzecią ligę, federalne ligi piłki nożnej kobiet i zawody DFB Cup) od 1 stycznia 2022 r., prowadząc również powiązane działania marketingowe. Spółka DFB GmbH & Co. KG obejmuje pięć obszarów działalności biznesowej: obsługa meczy, reprezentacje kraju, akademia, marketing, sprzedaż i wydarzenia, technologia informacyjna i cyfrowa oraz finanse i kontroling.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2234092/image.jpg

Źródło: TCL Electronics