Nauka i technologie

Użytkownicy urządzeń Hisense mogą cieszyć się kinem domowym dostosowanym do ich potrzeb

13.09.2023, 16:06aktualizacja: 13.09.2023, 16:10

PR Newswire/Hisense

QINGDAO CHINY, 13 września 2023 r. /PRNewswire/ -- Podczas największych na świecie targów branżowych IFA 2023, Hisense, międzynarodowa korporacja specjalizująca się w produkcji urządzeń i elektroniki użytkowej, zaprezentowała swoją koncepcję innowacji produktowych dostosowanych do indywidualnych preferencji i ukierunkowanych na użytkownika, a także zademonstrowała swoją najnowszą linię telewizorów laserowych, oferując konsumentom na całym świecie kino domowe zupełnie nowej generacji.

Modelowy telewizor laserowy TriChroma L9H

Flagowy model telewizora laserowego Hisense L9H wyposażono w ekran o przekątnej 100 lub 120 cali. Obsługując Dolby Vision i Dolby Amos, odbiornik ten gwarantuje niezapomniane wrażenia wizualne i dźwiękowe, przenosząc domową rozrywkę na całkowicie nowy poziom. Urządzenie oferuje 107% specyfikacji kolorów BT.2020, dzięki czemu wykracza poza gamę kolorów wymaganą dla HDR. Laserowe źródło światła zapewnia jeszcze wierniejszy obraz, a jego przyjazna dla oczu konstrukcja gwarantuje wysoki komfort oglądania. Jeszcze w tym miesiącu model telewizora L9H Laser TV został uznany za zwycięzcę w kategorii „Najlepszy produkt” na targach CEDIA EXPO 2023.

Kino laserowe PL1H

Przy rosnącym zapotrzebowaniu na wszechstronność i dostosowanie do różnorodnych zastosowań kina domowego urządzenie PL1H Laser Cinema cechuje się szerokim zakresem rozmiarów obrazu, od 80 do 120 cali, umożliwiając konsumentom wybór optymalnego ekranu. Dzięki rozdzielczości 4K, technologii Dolby Vision, HDR10 i jasności 2200 lumenów oraz ekranowi ALR system ten zapewnia niezwykle intensywne, żywe i kolorowe wrażenia wizualne oraz wiernie odtwarza świat o niesamowitych kolorach, głębi i szczegółowości. Dzięki tej technologii każdy pokój może stać się salą kinową.

Miniprojektor C1

Miniprojektor laserowy Hisense to brama do mobilnego, inteligentnego i elastycznego kina domowego, które przenosi użytkownika w świat wizualnego piękna w dowolnym miejscu i czasie. Dzięki wyświetlaczowi o przekątnej od 65 do 300 cali i pierwszemu na świecie certyfikatowi Dolby Vision dla niewielkich projektorów model C1, oferując szczyt możliwości, zapewnia prawdziwą wizualną ucztę. Unikalny wbudowany system głośników JBL zapewnia najwyższą jakość dźwięku, wzbogacając tym samym odbiór treści.

Hisense dąży do udostępnienia konsumentom w ich domach możliwie największej gamy telewizorów z dużymi ekranami. Opierając się na rewolucyjnej technologii w telewizorach laserowych, z laserowym telewizorem Hisense 8K na czele, oraz kompleksowym układem technologii wyświetlania i inteligentnych urządzeń domowych, firma wykorzystuje obecnie podejście oparte na konkretnych założeniach do każdego wytwarzanego produktu, opracowując je i ulepszając, tak aby spełniały potrzeby konsumentów w zakresie coraz bardziej inteligentnych i przyjaznych produktów oraz usług, zapewniając najlepsze rozwiązania w zakresie technologii wyświetlania, a także niesamowite wrażenia wizualne.

Zdjęcia - https://mma.prnewswire.com/media/2208229/20230912105420.jpg

Zdjęcia - https://mma.prnewswire.com/media/2208230/20230912105433.jpg