LeasingTeam umacnia swoją pozycję na rynku

15.04.2014, 18:50aktualizacja: 15.04.2014, 18:50

Firma New Horizon, spółka zależna holenderskiej Grupy AlerTec świadczącej usługi w zakresie szeroko pojętego HR, wycofuje się z obsługi klientów w obszarze pracy tymczasowej i outsourcingu personalnego w Polsce i sprzedaje kontrakty z tej części działalności Grupie LeasingTeam. Dzięki przejęciu umów Grupa LeasingTeam zwiększy swoje przychody i grono obsługiwanych klientów.

"LeasingTeam konsekwentnie realizuje strategię rozwoju, umacniając swoją pozycję na rynku. Według naszych oczekiwań ekspansja biznesowa poprzez zakup kontraktów od spółki New Horizon doda ponad 10% wartości przychodów do działalności Grupy" - mówi Maciej Majewski, Prezes Zarządu LeasingTeam Sp. z o. o.

Zwiększenie portfela kontraktów przyniesie nie tylko wzrost wartości firmy, lecz także silniejszą dywersyfikację działalności operacyjnej w Polsce. Grupa LeasingTeam zyska nowe oddziały zlokalizowane w Krakowie i Poznaniu oraz powiększy grono klientów prowadzących swoją działalność na terenie całej Polski.

"Nowe kontrakty biznesowe umożliwią nam dalszą penetrację strategicznych dla firmy rynków, co umocni pozycję rynkową firmy i pozytywnie wpłynie na wyniki finansowe Grupy. Jednocześnie dalej szukamy możliwości nowych akwizycji i jesteśmy otwarci na rozmowy z potencjalnymi partnerami" - dodaje Jarosław Jamka, Członek Zarządu i CFO Grupy.

Spółka planuje dalszy rozwój biznesu poprzez pozyskiwanie branżowych podmiotów oraz ekspansję na rynki zagraniczne.

LeasingTeam to jeden z liderów rynku agencji zatrudnienia, outsourcingu i doradztwa HR. Spółka należy do Grupy Kapitałowej LeasingTeam i zajmuje 6. miejsce pod względem przychodów ze sprzedaży wśród 4,7 tys. agencji zatrudnienia w Polsce. Specjalizuje się w kreowaniu nowych rozwiązań na rynku pracy w obszarach leasingu pracowniczego, outsourcingu funkcji i rozwiązań z zakresu miękkiego i twardego HR. Grupa LeasingTeam świadczy usługi na terenie całego kraju za pośrednictwem sieci oddziałów i przedstawicielstw. Miesięcznie oddelegowuje do pracy ponad 7 tysięcy pracowników. Więcej informacji na: http://www.leasingteam.pl.

Pliki graficzne dostępne pod adresem:

Pytania dziennikarzy:

Lucyna Chrzanowska

Członek Zarządu

tel. (22) 460 50 75

tel. kom. +48 602 33 29 59

e-mail: l.chrzanowska@leasingteam.pl

Źródło informacji: LeasingTeam Sp. z o.o.

Data publikacji 15.04.2014, 18:50
Źródło informacji PAP