Zlecone: Tauri World - sztandarowy produkt Level Up Games rusza na podbój

13.12.2011, 09:49aktualizacja: 13.12.2011, 09:49

Spółka Level Up Games, planująca na I kwartał 2012 roku debiut na rynku New Connect, zajmuje się produkcją i dystrybucją gier komputerowych przeznaczonych na przeglądarki internetowe (oraz, w niedalekiej przyszłości, na urządzenia mobilne). Jej najważniejszym produktem jest funkcjonująca na rynku od 2010 roku gra Tauri World, która zgromadziła już ponad 150 000 zarejestrowanych użytkowników, z czego duży procent stanowią użytkownicy aktywni, regularnie korzystający z gry oraz z oferty dodatkowych usług z nią powiązanych.

Tauri World to nowoczesna gra komputerowa, stworzona w oparciu o autorskie technologie spółki, oferująca graczom możliwości kooperacji i rywalizacji w czasie rzeczywistym, co sprzyja tworzeniu wokół gry zaangażowanej społeczności użytkowników. Ogromną zaletą jest fakt, że model biznesowy spółki opiera się na darmowym dostępie do podstawowej gry oraz płatnym dostępie do usług dodatkowych, ułatwiających korzystanie z niej.

Sprawia to, że nowi klienci łatwo mogą zapoznać się z Tauri World - nie występuje żadna bariera wejścia, której pokonanie stanowi zdecydowanie największy koszt marketingowy większości produktów oferowanych na rynku IT i nowych technologii. Co więcej, obecni klienci mogą łatwo wypromować grę wśród swoich znajomych i przyjaciół, stając się tym samym ambasadorami marki i wspierając normalne działania marketingowe spółki o dynamiczny marketing wirusowy i społecznościowy.

Dodatkowo, model mikropłatności stosowany w Tauri World okazał się w ostatnich latach zdecydowanie najbardziej opłacalną formą zarabiania w sektorze gier MMO. Kolejne firmy, łącznie z największymi w branży, przechodzą coraz szybciej na ten model, osiągając przy tym zdecydowanie większe zyski niż przy stosowaniu bardziej klasycznych rozwiązań, np. comiesięcznych opłat abonamentowych. Jasno demonstruje to przewagę modelu biznesowego obranego przez Level Up Games oraz potwierdza słuszność strategii obranej przez zarząd firmy.

KONTAKT:

e-mail: info@levelup-games.eu