Zlecone: Znani artyści na rzecz walki z nowotworami dziecięcymi

14.09.2011, 13:00aktualizacja: 14.09.2011, 13:00

Od 16 września będzie można kupić płytę "Czarodzieje Uśmiechu 2". Po raz drugi gwiazdy polskiej sceny muzycznej nagrały pro bono najpopularniejsze utwory z repertuaru Majki Jeżowskiej. Wszystkie piosenki zaśpiewane zostały w nowych aranżacjach z udziałem utalentowanych wokalnie dzieci. Całkowity dochód ze sprzedaży krążka zostanie przekazany Fundacji Ronalda McDonalda na realizację programu "NIE nowotworom u dzieci". Płyta będzie w sprzedaży we wszystkich restauracjach McDonald’s na terenie całego kraju.

Inicjatorką tego niezwykłego projektu muzycznego jest piosenkarka Majka Jeżowska. Już po raz drugi zaprosiła do współpracy znane gwiazdy sceny muzycznej: Halinkę Mlynkovą, Małgorzatę Ostrowską, Anię Szarmach, Kubę Badacha, Łukasza i Pawła Golców oraz Ryszarda Rynkowskiego. Każdy z wokalistów bezinteresownie poparł akcję, wykonując jeden ze znanych utworów Majki w duecie z utalentowanym dzieckiem - laureatem Festiwalu Piosenki Majki Jeżowskiej "Rytm i melodia", organizowanego w Radomiu.

"Czarodzieje uśmiechu 2” to już druga płyta zrealizowana w ramach muzycznego projektu wspierającego działalność Fundacji Ronalda McDonalda. Pierwszy krążek z utworami z repertuaru Majki Jeżowskiej ukazał się w czerwcu 2010 r. i został sprzedany w rekordowym nakładzie 70 tys. egzemplarzy. W ciągu zaledwie dwóch tygodni płyta uzyskała status Podwójnej Platyny.

Również i tym razem na liście utworów znalazły się najbardziej znane przeboje Majki. Możemy posłuchać w nowych, niezwykłych aranżacjach takich piosenek, jak "Najpiękniejsza w klasie", "Margarita" czy "Laleczka z saskiej porcelany". Album będzie w sprzedaży w restauracjach sieci McDonald’s od 16 września. Koszt płyty to 8,50 PLN. Projekt został zrealizowany dzięki wsparciu sponsorskiemu firmy McDonald’s Polska.

Dochód ze sprzedaży płyty zostanie przekazany na wsparcie programu "NIE nowotworom u dzieci", realizowanego przez Fundację Ronalda McDonalda. Dzięki pozyskanym środkom możliwa będzie dalsza walka z nowotworami u najmłodszych.

Plik graficzny dotyczący tej informacji prasowej znajduje się na portalu Serwisu Informacji Zleconych pod adresem: http://siz.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_siz.pap.pl&_PageID=4&_hrefZdj=20110914_989701674_czarodzieje_usmiechu_okladka.jpg&_CheckSum=-109039200.

KONTAKT:

Karolina Wróblewska