Zlecone: Binary Helix - rewolucja na NewConnect

21.09.2011, 16:13aktualizacja: 21.09.2011, 16:13

Na przełomie III i IV kwartału 2011 r. na rynku NewConnect zadebiutuje spółka Binary Helix, producent wysoce innowacyjnych urządzeń. Debiut poprzedzi oferta prywatna o wartości ok. 0,5 mln zł. Podmiotem pełniącym funkcję Autoryzowanego Doradcy dla Binary Helix jest Certus Capital sp. z o.o.

"Binary Helix z sukcesem tworzy i rozwija nowoczesne rozwiązania. W swojej ofercie posiadamy całkowicie rewolucyjne produkty, takie jak: RotoScreen, CyberDog czy reduktory zasilania. Pozwolą nam one nie tylko wyróżnić się na tle innych spółek notowanych na rynku NewConnect, lecz także stanowią główne źródło przewagi konkurencyjnej na rynku nowoczesnych technologii. Olbrzymie zainteresowanie naszymi rozwiązaniami, w tym m.in. RotoScreen sprawia, że w bliskiej perspektywie czasu mają one szanse pojawić się masowo na polskich ulicach, czego potwierdzeniem są będące obecnie na zaawansowanym etapie rozmowy z kontrahentami" - mówi Pan Sławomir Huczała, Prezes Zarządu Binary Helix.

Spółka w swoim dorobku posiada szereg nowoczesnych rozwiązań, w tym reduktor zużycia energii elektrycznej w obwodach oświetleniowych umożliwiający zmniejszenie zużycia energii elektrycznej o 20% - 30%, rewolucyjny naścienny widmowy wyświetlacz RotoScreen stanowiący innowacyjne rozwiązanie z zakresu nośników reklamy świetlnej czy wyświetlacz rotacyjny Rotoss, który pozwala wyświetlać kolorowe obrazy i animację na obracających się kołach roweru.

Wkrótce Spółka rozpocznie sprzedaż kolejnych urządzeń, umożliwiających m.in. oszczędność energii elektrycznej na niespotykanym dotychczas poziomie 60% oraz monitoring i zarządzenie całymi strukturami obiektów, kierowanie ruchami psa, zbieranie informacji z jego otoczenia czy przeprowadzanie z jego udziałem akcji ratowniczych, a także urządzenie służące do produkcji energii elektrycznej z odnawialnych źródeł energii.

Ponadto Binary Helix przygotowuje się do podjęcia realizacji projektów przeznaczonych dla przemysłu górniczego.

W II kwartale 2011 r. Spółka z sukcesem zakończyła ofertę pre-IPO, dzięki której pozyskała łącznie 1,15 mln zł kapitału. W 2011 r. Binary Helix prognozuje osiągnięcie przychodów ze sprzedaży w wysokości 1,81 mln zł, a w roku 2012 r. na poziomie 5,38 mln zł.

KONTAKT:

e-mail: inwestorzy@binaryhelix.eu

Źródło informacji: Binary Helix S.A.

Data publikacji 21.09.2011, 16:13
Źródło informacji PAP